S&P: Weinig Nieuws

De laatste DD-S&P500 van 8 november stond afgedrukt op 4697. De DD van vandaag staat afgedrukt op 4683. De DD grijpt vandaag daarom terug naar de titel van 8 november.

Even terug naar de opmerking over Oude Lijntjes laten staan waarmee de DD-AEX afgelopen vrijdag, na een korte pauze van twee dagen, aftrapte.  Voor de S&P500 precies hetzelfde verhaal. In de DD van 8 november stond een lijn getrokken op 4635. De laagste koers vorige week is gezet op 4631 (!!).

Wordt enige afstand genomen dat kan opgemerkt worden dat de S&P500 in onderstaande grafiek in een breed zijwaarts patroon gevangen zit. De snelle draai in de Wolk van groen, naar rood, naar groen duidt dit gegeven. De grenzen van de range staan ingetekend. Naast de hiervoor al aangehaalde 4635 ook een lijn op 4715. Zoals opgemerkt, een breed patroon.

Worden de hogere timeframes bekeken dan valt op dat de positieve ondertoon in die grafieken onveranderd aanwezig is. Reden voor de DD om een lichte voorkeur uit te spreken voor uiteindelijk hogere koersen. Met enige fantasie kan immers ook een omgekeerde Hoofd Schouder binnen de ruime huidige bandbreedte worden gezien.

Uiteraard wel blik op de RSI in de komende sessies. Naast het gegeven dat de S&P500 zelf grofweg halverwege de besproken range noteert, geldt ook voor de leidende indicator dat zij grofweg halverwege haar range noteert en rondom haar mediaan handelt.

Om de langere termijn positieve ondertoon vast te kunnen houden moet in de kleine grafiek op de korte termijn een nieuwe duidelijke OB-notering verschijnen.

Wordt Vervolgd!

S&P500 30 MinutenGrafiek

3 reacties op “S&P: Weinig Nieuws”

 1. detita444 says:

  Dank u.

 2. flgoforit says:

  Idem Dito.
  MVG.,
  Bert

 3. flgoforit says:

  Valt wel mee met “weinig nieuws” : 4715 [ vink], guitige uitstap.
  Prettige avond verder.
  MVG.,
  Bert

Geef een antwoord