TradeIdee: Short alles en je moeder

TradeIdee: Short alles en je moeder

TradeIdee heeft drie befaamde beren onder haar columnisten, Cees Smit en Alexander Sassen van hier tot Waterloo heer van bladibla. Cees gewoon omdat contrair gaan in zijn bloed zit blijkbaar en Sybren zag de top al voor de correctie serieuzere vormen aan nam. Die laatste, Alexander dus heeft woensdag een column geschreven (zie hier) of de krach nu komt of niet en heeft daarbij het relaas van Crispin Odey gezet. Als je dat leest dan lopen bepaalde kleuren in dunne vorm door bepaalde delen van uw garderobe. Zelfs de positivo’s kunnen vrezen; niet voor een krach maar wel een flinke correctie.

De opwaartse trend mag dan intact zijn, maar we zitten aan de bovenkant en de AEX kan tot net boven de 400 zakken ( >-20%) zonder de trend te breken. Alleen de ultra-positivo’s die een uitbraak naar een nog steilere trend verwachten zullen niet bevreesd zijn (en dus warme gevoelens hebben voor de contraire positie in de tabel hieronder).

AEX-WeekGrafiek

Het relaas van Crispin Odey, daar kan je vele posities aan optuigen. Zo zit de beste man enorm long goud en Rand Gold (goldminer). De dollar zou wel eens aan kunnen  sterken met een Fed die meer gaat doen dan nu verwacht wordt. Maar de tendens is er een dat alles naar de sodeju zal gaan. Dus wat betreft de te kiezen positie, doen wij het maar simpel en nemen een Turbo short op de AEX. Zie in de tabel hieronder de posities.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
Goldman Sachs AEX Turbo Short 613.4
Contraire visie
Goldman Sachs AEX Turbo Long 421

5 reacties op “TradeIdee: Short alles en je moeder”

 1. paul says:

  zijn dure jaren (geweest?) voor perma beren!

 2. Alexander Sassen van Elsloo says:

  zeer duur. Zie performance van Odey, maar dat is nu niet een garantie dat de bulls niets te vrezen hebben…

 3. Gökhan Erem says:

  Weet je wat duur is Een Mercedes Gullwing of de Euro for that matter. https://www.tradeidee.nl/columns/euros-met-vleugels/

 4. Naarmate meer autoriteiten gaan roepen dat er geen reden is tot paniek weten we hoe laat het is. Yellen is laatst begonnen, wie volgt? PPT met hun ESF kunnen op een gegeven moment de boel niet meer kunstmatig overeind houden.

 5. paul says:

  zoals ik reeds zei “short gaan is peperduur”. Ooit zal het dalen. Of zo. Mensen die altijd short zitten missen 400 jaar statistiek las ik ergens. Op 506 was de 490 onder handbereik riepen alle Techinsch analisten in koor, een goede week geleden. Vandaag op tiende na 530.. en dan is ineens 550 weer in zicht? k zou een vak gaan leren..

Laat een reactie achter