Serieuze zaken

Fed neem je werk eens serieus!

Woensdag om 20.00 Nederlandse tijd zal de Fed haar rentebesluit bekendmaken. Nu al weet iedereen dat de Amerikaanse centrale bank niets gaat doen, men zal echter vooral letten op de “toon voor de toekomst”. De meerderheid van de markt (meer dan 55%) gaat er op het moment van uit dat de rente in december zal worden verhoogd.  Overigens ging “diezelfde markt” er vorige maand nog van uit dat de rente dit jaar helemaal niet meer zou worden verhoogd. De reden voor deze bijstelling in de gedachtegang is gelegen in de vorige week besproken geopolitieke problemen met bijvoorbeeld Noord-Korea en de verschillende orkanen, die het eigen land troffen. Hierdoor is de rente terug gezakt en hebben de Amerikaanse aandelen markten weer nieuwe All-time highs aangetikt .

Bubbel roepen mag niet

We groeien volgens onze huidige premier twee keer zo hard als Amerika. We zijn het beste jongetje van het Westerse Wereld klasje. We vergeten wel even dat de schuldenberg in zijn totaliteit door de ECB inmiddels met 2000 miljard is uitgebreid door het opkopen van onze eigen schulden. Sterker nog we vergeten ook maar even, dat er nog steeds elke maand voor 40 miljard aan extra schulden wordt opgekocht. U hoort het goed de economie groeit als kool en we blijven de rekening doorschuiven naar onze kinderen.  Het meest absurde van het verhaal hierboven, is dat de rente de afgelopen twee jaar is gedaald. Deze lage rente zal toch niet hebben gezorgd voor:

Bubbelachtige vastgoedprijzen,  “Chinese” groeicijfers en een aan Epo verslaafde aandelenmarkt. We weten allemaal wat het echte antwoord is.

Wanneer de BIS (Bank for Int Settl) een bubbel duit in het zakje doet, gaat iedereen het opeens serieus nemen? Wie zoals ik de Bis al jaren volgt (twtr:@BIS_org) weet dat dit niet de eerste keer is dat ze waarschuwen, maar dat de centrale banken zich er niks van aan trekken. Geen enkele bank, of het nu een centrale of een normale bank is, zal het woord bubbel in haar mond nemen. JA dit zullen ze doen als het over de Bitcoin gaat en dan achteraf gaan waarschuwen voor wat reeds op de markten te zien is. Achteraf zijn we allemaal goede beleggers en hebben we alles al zien aankomen.

De rente moet omhoog.. NU!

Vorige week viel het inflatiecijfer in Amerika hoger uit dan verwacht en ook de inflatiecijfers binnen de eurozone lieten gisteren een verdere stijging zien. Er is dus geen enkele reden, behalve dan het hopen op weinig inflatie, voor het verschijnsel dat de rente op het huidige historisch lage niveau ligt. Wanneer de Fed deze week niet hint op hogere inflatie en dus hogere rentes dan weten we eigenlijk wel genoeg. Ook zij zien de bubbel die ik en vele anderen in deze markt al jaren steeds verder zien groeien, waarbij de angst bestaat om deze eigenhandig te doen klappen.

Doen ze het niet? Dan exploderen de Goud en Zilver prijzen

Zoals jullie weten heb ik niet al te veel vertrouwen in Yellen of Draghi. Zij zullen niet aan het einde van hun termijn verantwoordelijk willen zijn voor het uiteenspatten van de QE bubbel. Zij kiezen daarom liever voor nog hogere beurzen en een verdere absurde stijging van vastgoedprijzen.

Hoe in te spelen op Goud en Zilver ?

Fysiek goud en zilver onder je matras leggen

  1. In de vorm van FX (XAU en XAG)
  2. ETF Zilver
  3. Opties op de onderliggende producten

Ik ben zeer benieuwd naar hetgene ons deze week allemaal te wachten staat. Volg mij op Twitter (@SvdHijden) en ik houd u op de hoogte.

Laat een reactie achter