Rust weergekeerd in T-Notes of …?

In 2020 beleefde het 10-jaars Amerikaanse Staatspapier met $140,73 op 9 maart jl. een hoogste top tot dusver. Sindsdien kwamen financiële markten in een wurggreep van paniekverkopen, ook (zelfs) de als risicovrije beleggingen beschouwde staatsobligaties. Deze maand zijn diverse ongekend grote financiële reddingsoperaties in gang gezet. In de VS door de Federal Reserve, het Amerikaanse Ministerie van Financiën en de Europese Centrale Bank vanuit Europa, bij elkaar goed voor omgerekend minstens zo’n 2.900 miljard dollar. In hoeverre kunnen T-Notes daarvan nu profiteren?

Prijzen van T-Notes bewegen zich gelijk aan andere markten doorgaans in een regelmatig terugkerend cyclisch patroon. T-Notesprijzen zien we vaak golven maken van zo’n 18 (+/-3) weken van een beginbodem, naar een of meerdere toppen. De cyclus eindigt met een correctie van de hele weg naar de hoogte top en komt uit op een bodem: het eind van de oude en begin van een nieuwe cyclus. In cyclusanalyse maakt de 15-21 weeks primaire cyclus deel uit van een aantal grotere cycli en bestaat zelf uit meerdere kleine subcycli of fasen.

10-jaars T-Note Futures op dagbasis vanaf juni 2019, met het 45-DVG (nu 133,76) en het 15-DVG (nu 137,05). PB = Primaire cyclusbodem, MB = 1/3e fase in cyclus, (1/2) PT is (half)primaire cyclustop.

In T-Notes schijnt op 20 december op 127,97 een primaire cyclus te zijn begonnen. De prijsstijging werd een explosie, tot $140,73 in de 13e week. T-Notes komen nu in het tijdsbestek (van 6 weken) voor een bodem: de week van 23 maart is de 15e week in de primaire cyclus. Kunnen ze nu, geholpen door het nieuwe geld, nog een nieuwe stijging inzetten voor ze dalend een punt achter deze primaire cyclus zetten? Prijzen lijken momenteel gevangen te zijn: 15-daagse Slow Stochastics én RSI rond de besluiteloze 50, met marktprijzen in een iets oplopend driehoekspatroon.

Op de hieronder afgebeelde grafiek vanaf 1995, is te zien dat tijdens de piek in maart 2020, de Relatieve Sterkte Indicator (onderin grafiek) oversold was, net als in 1998.

Treasury Notes op maandbasis met onderin Relatieve Sterkte Indicator (14). De RSI kwam in maart 2020 evenals in oktober 1998 in overgekocht gebied. Is dit een voorteken of kunnen de financiële injecties T-Notesprijzen hoger zetten?

TradeIdee van Irma’s hand

Maak gebruik van stijgingen in de komende 2-5 weken in T-Notes tot onder 140,73 op slotbasis (minimale stoploss) om erin short te gaan via een product naar keuze. Denk aan Turbo T-Notes Short, of misschien de ProShares UltraShort Lehman 20 Year Treasury (TBT), met een hefboom van 2.
Een “normaal” prijsdoel voor de primaire cyclusbodem vanaf 140,73 als de top is kan berekend worden als 134,35 +/- 1,51. Komt het daaronder, is 127,97 belangrijke steun.

T-Notes worden op maandbasis door ons geanalyseerd in de SMT Cyclus Nieuwsbrief. Deze ontwikkelingen zijn ook van belang voor onze Cyclusanalyse & Patronensamenhang-strategie. Ons als in Irma Schogt voor de duidelijkheid (red. TradeIdee 🙂 )

Geef een reactie