Return of the trader!

Oke, we zitten er nog middenin maar ik geloof dat de huidige daling echt nodig is om weer tot een normale markt te komen met een meer natuurlijk verloop van vraag en aanbod. De extreem lage rente en de daaraan gekoppelde QE programma’s hebben de markt dusdanig veranderd dat er van een normale markt eigenlijk geen sprake meer was. Als trader vond ik het erg moeilijk om daar mee om te gaan, de markt ging eigenlijk alleen maar omhoog en er zat bijna geen enkele correctie meer tussen.

Komende maanden zal duidelijk worden of het monetaire experiment van QE heeft gewerkt of niet. De aandelenkoersen zijn weliswaar flink omhoog gegaan, maar is de economie ook sterker geworden en zijn er buffers opgebouwd om tegenslagen op te vangen?

Ik denk zelf dat “gratis geld” in de vorm van Quantative Easing niet de juiste methode is. De gecreëerde welvaart is voornamelijk terecht gekomen bij de kleine bovenlaag van de samenleving en in mindere mate bij de lagere- en middenklasse.

Charttechnisch.

SP500 Index

Ik kan eigenlijk alleen een beeld voor de langere termijn geven en dat is omdat de korte termijn nu geheel gedreven wordt door sentiment. We zitten in een markt waarbij sommige partijen gedwongen worden om posities te liquideren en ook verwacht ik dat de overheid met nieuwsberichten gaan komen om de schrik uit de markt te halen. Maar op de langere termijn is de trend gewoon gebroken en dat kan de koers uiteindelijk naar 2330 brengen. Dan hebben we het overigens pas over een 50% correctie…en dan is er eigenlijk nog niet eens heel veel aan de hand.

Kortom, een markt met veel kansen en waarbij nu voorlopig geldt: Handelen vanuit SHORT.

Australische Dollar- AUDUSD

Dit is een persoonlijke favoriet…mooie trends en vaak flinke bewegingen. Zo ook nu weer…

Na een neerwaartse breuk in de Twindicator zijn we nu bezig aan een 50% retranchement. Dit is het moment om voorzichtig een LONG positie (0,78) te nemen. Ik sluit overigens een “overshoot” naar 0,775 zeker niet uit en dat zal ik gebruiken om de positie iets verder uit te breiden. Ik ben dus voorzichtig long met een kleinere positie dan ik doorgaans zou innemen als ik een long signaal zou krijgen vanuit de Twindicator.

Bitcoin

Eindelijk heb ik vorige week mijn Bitcoin transactie van 4 december 2017 kunnen afronden! Natuurlijk is de Bitcoin een stuk lager en ik moest ook nog eens 12% aan extra commissie betalen…anders zat ik nu nog steeds te wachten. Ja… absurd natuurlijk, en duidelijk dat dit product nog niet klaar is om groot uitgerold te gaan worden. Het gaat wel komen, dat zeker…maar nu nog niet.

Charttechnisch nog steeds in een neergaande trend…ik doe nog even niets, maar wilde toch even vermelden dat mijn Bitcoin debacle dan eindelijk afgesloten is.

 US 30 year T-Bond

Ter afsluiting, de maandgrafiek van de 30 jarige US T-Bond. Dalende bonds = stijgende rente…en dit gaat eigenlijk best snel. In tijden van de lage rente zijn er flink wat nieuwe leningen afgesloten, maar nu de rente zo hard stijgt zal dit problemen gaan geven. Vandaar ook de negatieve correlatie met aandelenkoersen. Het lange termijnpatroon in de T-Bonds lijkt op een Hoofd en Schouder…wanneer het lichaam wordt afgemaakt dan staat de koers 128…en dit beloofd heel weinig goeds voor aandelen.

Eén reactie op “Return of the trader!”

  1. BimBam says:

    ik volg je in long aud/usd. goede ervaringen met je twindicator

Laat een reactie achter