Ratio Put Spread Unilever.

Een aantal maanden geleden hebben we bij TradeIdee op AEX-fonds Unilever (tickersymbol UNA) een Ratio Putspread aangereikt waarmee we inspeelden op een koersdaling met een zeer kleine inleg.

Unilever

De koers beweegt al een paar maanden in een trading range van ongeveer €4 en laat sinds juni lagere toppen zien. Dit is voor ons een teken dat de koers wel eens verder naar beneden kan gaan. Unilever heeft in juli evenwel een bodem gevonden rond de €47. Daarmee is de onderkant van de trading range aangegeven.

We zijn gematigd negatief gestemd, maar het aandeel heeft nog geen duidelijk verkoopsignaal gegeven. Daarvoor zal er een nieuwe neerwaartse impuls moeten komen. Een eerste signaal daartoe zal de doorbraak van het dieptepunt van augustus van €48,60 zijn.

We willen wederom inspelen op een koersdaling met een beperkte investering en zetten een Ratio Putspread op voor september.

We kopen 1 SEP 49 put en schrijven hierop 2 maal de SEP 47 put.

Ratio PutSpread Unillever

Transactie:
We kopen (Open Buy): 1 UNA SEP 49 Put @ €0,90 (betalen).
We verkopen (Open Sell): 2 UNA SEP 47 Put @ €0,35 (ontvangen).

Per saldo investeren we dus €20 die op de derde vrijdag van september een winst van €180 kan opleveren als Unilever op €47 expireert. Bovenstaande winst- en verliesgrafiek (op september expiratie) illustreert dat precies op €47 er een maximale winst wordt behaald. De winst loopt af naarmate de koers daalt tot het break-even-niveau van enerzijds €45,20 of anderzijds stijgt tot het break-even-niveau van €48,80.

Een expiratiestand tussen deze 2 waarden levert een winst op. Bij een daling onder de €45,20 loopt het verlies op. Bij een stijging loopt het verlies op tot maximaal €20 ongeacht hoe ver het aandeel stijgt. Dit is het mooie aan een ratio putspread: een mooi resultaat is mogelijk met een lage investering. En als je het niet goed hebt gezien en de koers gaat door het dak, dan is de schade beperkt. Dit in tegenstelling tot een ‘outright short-positie’, waarbij het risico onbeperkt is. Nu is het wachten op een uitglijder van Unilever.

Laat een reactie achter