OptieTrade van de Week: Geschreven Put BESI

We hebben al eerder een winstgevende positie gehad in semiconductorfonds BE Semiconductor (tickersymbol BESI). We schrijven nu een put AUG. De koers herstelt na eerdere overdreven angst voor een recessie. De hele semiconductorsector heeft de laatste maanden, naar onze mening, te forse klappen gehad.

Wij denken dat €20 een solide steun is en schrijven daarom een out of the money put en maken zo gebruik van de hoge volatiliteit. Tot €19,70 zijn we gedekt.

Transactie:
We schrijven (Open Sell): 1 BESI AUG 20 Put @ €0,30.

Wij blijven positief gestemd op dit Nederlandse semiconductorfonds en we schrijven er het liefst een OTM put.

Wat houdt een geschreven put in?        

Bij een geschreven put gaan we een gematigd directionele trade aan met de visie dat de koers van een aandeel gelijk blijft of gaat stijgen. Zelfs als de koers wat zou gaan dalen, dan hoeft dat geen probleem te zijn. Met een geschreven put gaan we een (potentiële) afnameplicht aan van 100 aandelen.

Bij een expiratiekoers in augustus boven de €20 zijn we veilig. Een koers onder dit niveau betekent dat we evt de stukken moeten afnemen €20 per aandeel. Dat risico vinden we zeker acceptabel. Blijft de koers boven dit niveau, dan kunnen we de ontvangen premie definitief opstrijken.

Laat een reactie achter