OptieAcademy: Update Put Spread Unilever

Hierbij ontvangt u de update betreffende de lopende positie, zijnde de gekochte Put Spread Unilever.

Vorige week hebben we een optietrade opgezet op AEX-fonds Unilever (tickersymbol UNA) waarbij we inspelen op een koersdaling.
De koers is de afgelopen maanden fors opgelopen en bereikte woensdag 31 mei op de slotdag van de maand een nieuwe high van €50,98. We vinden de waardering van Unilever bij deze huidige koers zeer hoog.

Vorige week hebben we onderstaande trade aangereikt: 
We kopen (Open Buy): 1 UNA JUL 49 Put @ €0,76 (betalen).
We schrijven (Open Sell): 1 UNA JUL 47 Put @ €0,28 (ontvangen).

Unilever-PutSpread

Bovenstaand is de winst/verlies-grafiek op juli-expiratie weergegeven. We doen mee met een daling door middel van de gekochte juli putspread die we voor €48 hebben opgezet.

Deze investering is tevens het maximale risico dat we lopen. Mocht Unilever op de derde vrijdag van juli boven de €49 eindigen, dan zal deze putspread waardeloos aflopen. Dat kunt u ook zien aan het rode horizontale vlak boven de €49.

Mocht Unilever evenwel hard dalen en de derde vrijdag van juli onder de €47 noteren, dan is het voor ons bingo. Dan zal deze putspread de maximale waarde van €200 bereiken en kunnen we dan een winst opstrijken van €152 hetgeen is weergegeven door het groene vlak ter linkerzijde van de grafiek. De risk/reward-verhouding van 1 op 3 vinden wij kansrijk. Het break-even-point ligt op €48,52. Op deze prijs zullen we dus winst noch verlies lijden.

Deze positie kan vanwege de stijging van het aandeel op een iets gunstigere prijs worden opgezet. Wij houden deze positie aan en vinden dit een mooie ‘brandverzekering’ voor het geval de beurs onderuit gaat.

Geef een antwoord