OptieAcademy: Short Strangle Gemalto

Op AEX-fonds Gemalto (tickersymbol GTO) schrijven we zowel een out of the money call en een out of the money put voor mei. Wij vinden de premie die we ontvangen voor deze short strangle aanzienlijk.

Geamalto-DagGrafiek

We achten de kans groot dat de koers binnen de range van €47 tot €64 zal blijven. Aan de onderkant zien we dat Gemalto het afgelopen jaar diverse malen steun heeft gevonden bij €47. Aan de bovenkant ligt er zware weerstand rond de €64. Vandaar dat we gekozen hebben voor een geschreven call met uitoefenprijs 64 (= potentiële leverplicht) en een geschreven put met uitoefenprijs 47  (= potentiële afnameplicht). We hebben met deze affaire geen visie op de aandelenkoers.

Vanwege de zeer hoge volatility zijn de optiepremies naar onze mening zeer hoog (bij wijze van spreken het hoogst in 1 eeuw) en dus interessant om te schrijven. Als het aandeel tot rust komt en de volatility (beweeglijkheid) daalt, dan is dat in ons voordeel.

We hebben op deze manier derhalve een ‘edge’: aan de ene kant een zeer brede bandbreedte waardoor we veel speelruimte hebben. Aan de andere kant is de hoge premie die we hebben ontvangen een voordeel als de volatility weer gaat dalen. Huidige koers Gemalto: €52,90.

Huidige positie:
Geen.

Transactie: 

We schrijven (Open Sell): 1 GTO MEI 64 Call @ €0,25 (ontvangen).
We schrijven (Open Sell): 1 GTO MEI 47 Put @ €0,20 (ontvangen).

Nieuwe positie
Short: 1 GTO MEI 64 Call.
Short: 1 GTO MEI 47 Put.

2 reacties op “OptieAcademy: Short Strangle Gemalto”

 1. Cashier says:

  Beste Optieacademie

  TradeIdee is een beetje achterhaald aangezien de gemelde premies voor expiratie van volgende week (19/5) per datum publicatie een stuk lager liggen en het (bijna) niet meer interessant te noemen is. In plaats van 0,45 krijg je met een beetje mazzel er nu nog 0,15 voor (excl kosten)…. Jammer, want dit TradeIdee op zich (gebruik maken van de hoger premies in een volatiel fonds als Gemalto) is zeer bruikbaar.

  Volgende keer meteen plaatsen ?

 2. Jan Robert Schutte says:

  Geachte heer Cashier/Beste Cashier,

  Hartelijk dank voor uw bericht. De markt in Gemalto was behoorlijk volatiel. Op het moment dat wij de Trade doorstuurden waren de optieprijzen wel handelbaar. Er zat echter enige vertraging tussen de Trade en het plaatsen van het artikel, wat buiten onze schuld lag. Er wordt uiteraard wel getracht om de Trades zo snel mogelijk te plaatsen.

  Met vriendelijke groeten,
  Jan Robert Schutte, OptieAcademy

Geef een antwoord