Nu Short ! #metoo

Ik had al een heel stuk geschreven over hoe ik me misbruikt voelde door de centrale banken en dat ik daar nu wel voor uit durf te komen…maar daar is de #metoo is daar natuurlijk te serieus voor…dus maar weer gedelete!

Maar goed, een andere overeenkomst is dat ik denk dat de rol van de centrale banken wel uitgespeeld begint te geraken. Het monetaire experiment van gratis geld gaat ten einde komen, overspannen huizenmarkt en de vlucht naar Bitcoin en andere crypto’s zijn voor mij aanwijzingen dat het gratis geld begint te “lekken” en dat het z’n waarde verliest. De grote vraag is natuurlijk of de economie dusdanig sterk is dat het ook blijft doordraaien als we naar een normale situatie teruggaan waarbij de waarde van geld ook wordt uitgedrukt door een positieve rente.

DAX: Twindicator trendlijn gebroken à SELL

De Dax is de eerste internationale index die gisteren een officiële Twindicator SHORT heeft gegeven. Het laatste signaal van de Twindicator was een long op 4 september en die heeft dus ruim 2 maanden geduurd. De nieuwe short positie heeft een eerste target van 12700, want dat is een 50% correctie van de laatste trend.

SP500

De SP500 index ligt nog steeds boven de Twindicator lijn, maar wanneer je een simpele trendlijn zou trekken dan komen we ook daar op een punt dat het weleens kan gaan breken. Maar goed, wetende dat de Dax een short heeft en de SP500 nog op long staat…wat kan je dan doen als twijfelende belegger? Precies, je gaat een pair trade aan, en koopt de Dax en gaat de Sp500 short.  Let wel, je kiest hier natuurlijk voor een neutrale visie…Maar goed, dat is een mooie strategie voor de neutrale belegger en dat ben ik nu zeker niet… ik handel vanuit short Dax en weldra ook vanuit short Sp500?!

Amerikaanse 30 jarige bondjes

Charttechnisch is dit een interessante grafiek. De Twindicator zit nu al 2 weken in een LONG positie, maar nu lijkt de koers een pull back te maken naar de Twindicator trendlijn. Wanneer je de eerste instap gemist hebt, dan heb je nu alsnog de kans om long te gaan. Het goede van deze trade is dat er een stoploss redelijk dichtbij ligt. Sluiten we onder de groene lijn dan kan je direct de long positie afsluiten. Je zou tevens direct een short aan kunnen gaan…maar dat hangt er vanaf in hoeverre de koers doorzakt. In ieder geval een niveau om de komende week goed in de gaten te houden.

Laat een reactie achter