TradeIdee: Long Bund want ECB stopt niet met stimuleren

Tradeidee: Long Bund want ECB stopt niet met stimuleren

Wij bij de redactie gaan vaak op zoek naar ideeën van professionals die wij interessant vinden om die vervolgens aan u hapklaar voor te schotelen. Vandaag echter een idee van eigen huize. In ons vak, zeker de laatste jaren, spelen centrale banken (helaas) een centrale rol (pun intended). Nu wordt er veel gesproken over afbouwen van monetaire stimulus. De Fed is als eerste overstag gegaan en de verwachting is dat de ECB snel zal volgen. Maar zoals onze Sassen al belichtte in zijn vlogs (zie hier en hier), is het verhaal tussen de regels toch één van “we gaan door met stimuleren”.

Uitspraken ECB

Hoofdeconoom bij de ECB, Dhr. Praet, hintte al op dat de ECB wellicht langer doorgaat met QE maar op een lager niveau. Anderen in de omgeving van de ECB hebben het zelfs over het nooit stopzetten van QE! Nu de ECB de inflatieverwachtingen naar beneden heeft bijgesteld en economische groei nog steeds maar so-so is, is het de vraag of de inflatiedoelstelling van 2% behaald zal kunnen worden. Nu zijn er wat onderliggende oorzaken waarom de inflatie (nog!0 niet is toegenomen, maar deze laten we nu even achterwege; belangrijk is dat de markt nog steeds geen inflatie verwacht, wat de ECB zou sterken in haar wil om de monetaire stimulering voort te zetten.

Frans Duits huwelijk

Nu Macron en Merkel dikke maatjes zijn en Mutti over stag lijkt te willen gaan met betrekking tot Europa uhh de EU (Sassen werd weer boos), lijkt de zuidelijke invloed op de EU en haar instituties toe te nemen. Met name bij de ECB, lijkt de ruk naar het Zuiden steeds meer doorgezet te worden. Nu Schauble het veld ruimt, kan er wellicht nog meer ruimte ontstaan voor de Latijnse aanpak. Op korte termijn zou dit betekenen dat de ECB eerder door zal gaan met stimuleren dan er mee te stoppen (ondanks wat gebrabbel van Weidmann van de Buba).

Timing

Op 26 oktober wordt er besloten wat te doen met het QE programma. Onze verwachting is dat Draghi zal zeggen dat alles OK gaat maar er externe risico’s zijn (eurozone is top dus als er iets fout gaat dan is het de schuld van de rest van de wereld…) en dat alles zijn gangetje gaat. Bond buying kan gestopt gaan worden, maar bij minste of geringste herstart worden. Een mix (de voornoemde minder maar langer van Praet) behoort ook tot de mogelijkheden. Tot nog toe reageerde de beurs met een aansterking van de euro; ofwel ze geloven dat QE zal worden stopgezet. Wij bij de redactie verwachten echter al snel berichten (bewust gelekte informatie) dat alle opties open blijven. Van daar uit verwachten we juist meer en meer dovish praat tot het moment dat er een shock komt, wat als excuus gebruikt gaat worden door de ECB om weer vol op het QE orgel te mogen gaan spelen.

Idee

Nu kan deze ingeving gespeeld worden via EUR/USD (en andere paren) maar we hebben een DailyDosis op de EUR/USD (zie hier) en besloten het te spelen via Duitse staatsobligaties: de BUND Future. Hieronder in de tabel de bijbehorende posities.

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Goldman Sachs Bund Future Turbo Long 148.3
Lange termijn
Contraire visie
Goldman Sachs Bund Future Turbo Short 173.5

Laat een reactie achter