TradeIdee: LONG Airbus op hogere defensie-uitgaven

TradeIdee: LONG Airbus of hogere defensie-uitgaven

De wereld wordt steeds onveiliger, Europa wordt steeds onveiliger. Dat is slecht nieuws, maar laten wij van een nood een deugd maken door een investering te zoeken die profiteert van deze slechte omstandigheden: Airbus.

NAVO

Zoals u wellicht weet bestaat er een NAVO norm die stelt dat ieder lid 2% van zijn BBP aan defensie moet uitgeven. Dit hebben de meeste leden echter niet gedaan, waardoor alle militaire last in wezen door de VS gedragen werd. President Trump heeft terecht opgemerkt dat dit anders moet, anders houdt hij op met het steunen van NAVO. De donderpreek heeft zijn uitwerking niet gemist, want in meerdere Europese landen gaan de defensie-uitgaven eindelijk omhoog. Nog lang niet op de niveaus die nodig zijn, maar groei is het in ieder geval. De periode dat militairen “pang-pang” moesten roepen omdat er geen oefenmunitie aanwezig was, ligt hopelijk achter ons (Sassen roept ineens “Pechtold” over de redactievloer; soort Gilles de la Tourette aanval denken wij).

BREXIT

U denkt nu vast: “komen ze nu weer met dat Brexit geleuter aan en wel op dit onderwerp?” en Tradeidee redactie zegt dan volmondig: Jazeker (de Hypotheker had hier een mooie banner kunnen plaatsen! Mail ons info@tradeidee.nl !). Na de VS is het VK de grote militaire jongen binnen de EU en NAVO. Nu Brexit in gang is gezet en de relaties vertroebelen, zien de EUfielen hun kans schoon om te pushen voor een EU Defensie/leger. Zij zien in zowel Brexit als de Trump opmerkingen reden genoeg om defensietechnisch zelf iets op te moeten zetten. (Onze Sassen krijg je pas echt aan de praat als je dit zegt; hele rants over militaire dictatuur en smijten met boektitels zoals 1984 van Orwell, Sleepwalkers van Clark en Aanval op de Natiestaat van Baudet. Kostelijk vinden wij dat; chippie en popcorn erbij en genieten maar.)

Airbus

Enter Airbus. Dit bedrijf dat met name bekend is door zijn vliegtuigen, met als grootste concurrent het Amerikaanse Boeing, is een samenraapsel van Europese bedrijven; de hele EU gedachte komt hier ook naar voren zeg maar. Echter, ongeveer 33% van de omzet wordt behaald uit de defensie hoek (met name helikopters). Ook heeft Boeing vele vingers in de pap bij andere defensiebedrijven in de EU. Dit is dan ook gunstig, want als de EU meer aan defensie gaat uitgeven, dan zal zij EU bedrijven natuurlijk voortrekken. Met de Amerikanen min of meer op strafbankje door enorme animositeit jegens Trump en de Engelsen wegens Brexit, is Airbus de spreekwoordelijke derde hond. Dus we gaan long ellende, long EU LONG Airbus! De haters en hippies zullen meer voelen voor de contraire positie zeker gezien het aandeel al een mooie rally heeft laten zien en dat de k/w wel wat aan de enthousiaste kant is. Maar ja, de hele markt heeft k/w die enthousiast zijn…

tradeidee

Wat ga je doen? In onderstaande tabel staan Goldman Sachs Turbo’s die passen bij het bovenstaande TradeIdee. De categorieën zijn respectievelijk Fundamenteel, Technisch of Opportunistisch al naar gelang de manier van kijken naar de materie. Daarnaast is een indeling gemaakt naar tijdshorizon met een toepassing op Korte en/of Lange termijn. Ben je het er totaal niet mee eens? TradeIdee geeft ook een concreet handvat voor de Contraire visie. Maak je keuze.

Goldman Sachs Turbo’s
Aandelen, Opties, Futures,
of een combinatie daarvan.

Fundamenteel
Technisch
Opportunistisch
Korte termijn
Lange termijn
Goldman Sachs Airbus Turbo Long 75.34
Contraire visie
Goldman Sachs Airbus Turbo Short 93.38

Laat een reactie achter