S&P500: Terug

Na de grens op 1950 bereikt te hebben kwam de klad er in. In afwachting van wat verschillende Fed officials te melden hebben is er gas teruggenomen in de VS. Gevolg? Retracen binnen de range ten einde een nieuwe aanloop te nemen. Of is dit het begin van de grote melt down?

S&P500 Intradaggrafiek

S&P500 Intradaggrafiek

Een quote van gisteren: “De grens van 1950 in de S&P500 index staat als een huis. Iedereen ziet hem.” Dat dat zo is mag nu wel duidelijk zijn. Ook voor diegenen die niet onder de groep wij geschaard wilde worden. Er is echter nog weinig aan de hand. Er is geen sprake van een indicatie van een weggelijden van de markten momenteel, het is gewoon een stapje terug om een aanloop te kunnen nemen ten einde uit de band te kunnen springen. Er is geen indicatie te bemeten van sterke verkopers gezien het gebrek aan OS metingen. De daling is voorlopig niet meer dan een kopersstaking in afwachting van een trigger om weer  in actie te komen. Het retracen naar fiboniveaus dient dan op z’n slechtst ook op te houden boven de 1850 en mag niet langdurig aangehouden worden oom de OS meting te vermijden. Dan is er geen schade en is het bodemvormingsproces in de VS verder gevorderd en het startpunt voor een serieuze correctie verbeterd. Nu eerst eens kijken tot waar er teruggegaan kan worden.

S&P500 Daggrafiek

S&P500 Daggrafiek

Boven 1950 volgt op dit time frame een correctie naar koersen in de zone 2025-2050. Er ontstaat momentum om dit koersgat dicht te lopen en de koersen van boven 2000 weer op de borden te noteren  Het correctieve karakter hiervan blijkt uit de voortschrijdende gemiddelde die ver uit elkaar staan momenteel. De RSI heeft al een startsein gegeven voor het herstel middel de non OS tijdens de laatste daling. Dit gebrek aan verkoopfiducie dient over te gaan in fiducie om te kopen voor 2050 als barrière geslecht kan worden. De terugval dient ter creatie van de eerste hogere bodem in dit proces van de middellange termijn correctie.

S&P500 Weekgrafiek

S&P500 Weekgrafiek

De trend heeft nooit echt ter discussie gestaan in de S&P500. De correctie die we nu al bijna anderhalf jaar beleven is behoorlijk maar heeft wederom zijn steun gevonden . Nu is de verwachting dat een hervatting van de opwaartse trend volgt en dat de correctie middels haltes die op de lagere time frames zijn aangegeven zal vorderen. Boven 2050 is de correctie over en is de opwaartse trend hervat.