AEX: In Stijl

De AEX heeft de eerste handelsweek van 2022 in Stijl afgesloten. De slotstand luidde/luidt 788. Zoals bekend loopt dit niveau al enige dagen door de DD heen. Een aantal opmerkingen.

Zie dat de tweede delta vrijdag redelijk geslonken is. De DD houdt ook voor vandaag vast aan dit proces. In de laatste DD van vorige week zijn binnen dit proces twee niveaus genoemd, te weten 791,25 en de zone 792,75/793,25. De DD herhaalt deze niveaus. Dit impliceert dat de ingetekende gap verder kan worden gevuld. Zoals bekend is vrijdag al begonnen aan dit project. Zie chat.

Aan de onderkant na een positievere start idealiter de zone 788/787 als eerste steunpilaar. Daaronder opnieuw de zone 783/782. Zie voor deze laatste zowel middag-update als chat van vrijdag. Vandaag merkt de DD wel op dat het helemaal terugvallen tot aan het tweede vangnet toch een teken van zwakte zou zijn. Tot slot nog even over de mogelijkheid van een NR.

Zie dat de rode pijl uit de RSI is verdwenen. De reden hiervoor zit in de stand van de RSI bij de test afgelopen vrijdagmiddag van de besproken springplank 783/782. De bodem in de RSI is ruim boven OS gezet.

De DD sluit af met de opmerking dat een stap tot aan de hierboven herhaalde eerste zones kritisch moet worden bekeken. De Wolk is immers rood en van een OB in de RSI is nog steeds geen sprake. Wel een kleine kanttekening ten opzichte van de woorden welke afgelopen vrijdag over deze situatie in de DD stonden afgedrukt.

Zoals al besproken, is het gevaar van een NR in de RSI afgenomen/verdwenen. Daarnaast geldt dat de korte lijn van de Wolk inmiddels groen van kleur is. Onder het mom van beter volledig dan niet genoemd, herhaalt de DD daarom dat boven 793,25 het niveau 796,25 weer mogelijk is.

Het behoeft geen toelichting dat de DD onveranderd de verdere ontwikkeling in de DagGrafiek volgt. In de DD’s van vorige week is al expliciet besproken waarnaar de DD in deze grafiek opzoek is, zodat vandaag voor dat verhaal wordt volstaan met een verwijzing naar die DD’s.

Wordt Vervolgd!

Tot slot even iets anders. In de laatste weken van 2021 zijn bij TradeIdee veel verzoeken binnengekomen voor een stukje uitleg en toelichting over de verschillende onderdelen van Technische Analyse. Om aan deze vraag en verzoeken gehoor te geven, start TradeIdee in 2022 met De WorkShop. Volgende week wordt al afgetrapt. Uiteraard wordt gestart bij het begin. Interesse? Schrijf in!

AEX 30 MinutenGrafiek

Middag-Update AEX

“In de laatste DD van vorige week zijn binnen dit proces twee niveaus genoemd, te weten 791,25 en de zone 792,75/793,25. De DD herhaalt deze niveaus.” Vink.

“Zie dat de tweede delta vrijdag redelijk geslonken is. De DD houdt ook voor vandaag vast aan dit proces.” Vink.

“De DD sluit af met de opmerking dat een stap tot aan de hierboven herhaalde eerste zones kritisch moet worden bekeken. De Wolk is immers rood en van een OB in de RSI is nog steeds geen sprake.” Vink.

“Daaronder opnieuw de zone 783/782. Zie voor deze laatste zowel middag-update als chat van vrijdag. Vandaag merkt de DD wel op dat het helemaal terugvallen tot aan het tweede vangnet toch een teken van zwakte zou zijn.” Vink.

Een teken van zwakte. Anders verwoord, 783/782 is cruciaal. Glijdt de AEX onder het besproken vangnet/springplank/steunpilaar dan waarschijnlijk ook snel 777,50.

Let wel, RSI nog niet OS. Zone 783/782 intact. En dan die DagGrafiek. Het is allemaal weer….inderdaad…volledig in Stijl.

20 reacties op “AEX: In Stijl”

 1. Gerrie says:

  Goedemorgen “allen”. Keurige range vanmorgen tussen de door GJN aangegeven grenzen. 2 snelle scalps gemaakt, en nu maar weer afwachten wat onze overzeese vrienden er van gaan maken.
  Trouwens bedankt voor de BTC video. Altijd goed.

 2. Daan says:

  Goedemiddag ,

  Best trendje zo..
  Je zou er zowat een UPG 788,x in kunnen zien.

  mvg.

 3. Greet Rieset says:

  Mooi Allemaal GeertJan
  eens met middagupdate

  @ redifine rhe line to make the circle sing.
  zie scenario 2

  s6 allen

  groet

 4. Geert-Jan Nikken says:

  777,50 aardig in beeld…nu weer even aandacht op RSI…enne…782/783 nu weerstand?…of wordt het nu inderdaad…die 788 van Daan…
  GRS Geert-Jan

 5. Daan says:

  Als het hem wordt, ga ik door voor het broodrooster 🙂

  1. Greet Rieset says:

   . 😉

    

   1. Daan says:

    Is waar. Alles wat je denkt ben je zelf . :-0

    1. Greet Rieset says:

     van de 20 ta gerelateerde postings van u een 20% hitrate

     misschien is na gaan denken voor u een posting doet

     als advies

     groet

 6. Roelof says:

  AEX 30 minuten over de afgelopen twee maanden. Mogelijk steun op 772/773.

  1. Roelof says:

   AEX heeft op de 30 minuten nog een openstaande gap (die van 20/21 december) met onderkant op ca. 763.

   Het toeval wil dat de 200MA op de daggrafiek vandaag ook rond 763 ligt.

 7. Greet Rieset says:

  Roelof een genot uw grafieken met onderbouwing te zien
  dank

  hit de stippel is 765/766/ 767
  https://invst.ly/x2ogv

 8. flgoforit says:

  Ook “in” (short) “stijl”: SPX 4587 [vink].
  MVG.,
  Bert

 9. flgoforit says:

  Fed, NDX ook “in” (short) “stijl” onderkant ‘inflection zone’ op 15.200 [vink]…10-year-T-note op 1.803%……”make or brake”(?)…
  MVG.,
  Bert

 10. detita444 says:

  De steunen lijken te houden.

  1. flgoforit says:

   Ook “session low”..SPX btd op 4587.

   1. detita444 says:

    Het bekende dipje, of…..?

 11. Greet Rieset says:

  astro wise was Chiron in play

  niet geheel onbelangrijk
  astro lovers snappen dat.

 12. Greet Rieset says:

  Roelof

  Roelof
  10 januari 2022 om 16:03

  AEX 30 minuten over de afgelopen twee maanden. Mogelijk steun op 772/773.

  eindstand
  773.13

  dank en groet

Geef een antwoord