Hi Ho Silver Away

De zilverprijs is sterk aan het dalen. De lows komen in zicht. Kunnen we nog dieper dan vorig jaar?

Met de Lone Ranger op je rug is alles mogelijk. Na al dat gehannes met een cowboy op je rug… Het is niet makkelijk hoog te blijven staan. Mooie tv was dat. De film met Johnny Depp was ook niet mis overigens. Daarin werd nog naarstig gezocht naar het glimmende spul. Toen wel ja, nu is dat toch anders. De afgelopen jaren is de koers ervan niet vooruit te branden geweest. Nu komt er schot in dat wel maar niet de kant die waarde toevoegt. De daling versnelt en er is de afgelopen maanden een NR gevormd namelijk. Deze rode bogen geven aan dat zilver koersen waarschijnlijk een nieuwe low gaan zoeken. Dat is niet geheel vreemd als je ziet dat de koersen al jaren in een downtrend zitten. Het feit dat de RSI niet OS is geeft daarbij aan dat er voldoende kracht over is om te dalen voordat de beleving van overdreven goedkoop gaat ontstaan. Het zit er zelfs een beetje uit als EUR/USD.

Focus?

In dit geval is de focus dat koersen naar de zone tussen de oranje dalende lijnen kunnen. Deze mid point danger line(s, want het zijn er  2 in dit geval) geven steun en weerstand tijdens de daling. Naar gelang je van een bepaalde zijde van de trend afkomstig bent vindt je daar tegenwerking. Dat komt in dit geval overeen met de target van de NR . Deze vind je door de delta van de twee toppen van de tussenliggende bodem af te trekken.  Hmm, zou het dan de USD versterking zijn die koersen neerwaarts drukt? De correlatie is er wel naar. Op een time frame lager zien we meer detail in de prijsvorming van zilver. Eens kijken?

Zilver in USD WeekGrafiek

Technische Analyse Zilver 17 mei 2019 week

Heel ander verhaal maar wel dezelfde strekking. De zilver koersen hebben hier een steiler verlopend trendkanaal aan de bovenzijde getest. Dat was in het eerste kwartaal van dit jaar. Daar was men niet geheel zeker van maar na een paar pogingen was het wel duidelijk. Er is een toppatroon gevormd tegen de dalende trend aan. Deze H&S  markeert het einde van de opwaartse beweging vanaf medio 2018 in zilver. Het herstel dat een correctie vormde binnen de neerwaartse trend is daarmee voorbij. Dat koersen onder de oranje lijn noteren kenmerkt een toename van neerwaarts momentum dat daar getuige van is.

Meerdere zaken.

Tegelijk geldt dat de top is gezet na 61,8% retracement te hebben gezien van de daling ervoor. Dat maakt een fibo projectie mogelijk hetgeen uitgedrukt is aan de hand van de paarse tool. Koersdoel 1 voor zilver is daarbij de vorige low. Het tweede koersdoel wordt gevormd ergens in de buurt van de mid point danger line van deze grafiek. Maar wel lager dan de vorige bodem dus.

Zilver in USD DagGrafiek

Technische Analyse Zilver 17 mei 2019 dag

Dus, tel uit je zilverlingen, eeh knaken, eeh wat dan ook, crypto’s of flippo’s voor mijn part. Het idee is dat het niet zo lekker ligt en dat er nieuwe lows dreigen. De trend wordt voortgezet. Zou het ook een bevestiging vormen van de verwachting dat de USD sterker gaat worden? Of zou het juist daardoor komen? Het helpt wel in ieder geval.

7 reacties op “Hi Ho Silver Away”

 1. wh.giesen says:

  Ok, duidelijk verhaal zo, voorlopig nog een poos vanaf blijven dus.
  Bedankt voor deze uiteenzetting.

  mvg

 2. Gökhan Erem says:

  Overigens ook hier weer, wel OB geen doorbraak. (daggrafiek begin 19)

 3. Roland says:

  https://invst.ly/athxc
  als het door die stippel ragt … een belangrijk punt imo dan naar median
  groet

 4. Gökhan Erem says:

  Goed gesteld, één voor “de Dikke Nikken”,

  Door die stippel raggen = een gestelde (stippel)lijn overschrijden.

  hahaha, goed weekend .😊

 5. wh.giesen says:

  Inmiddels heeft zilver het kanaal op de daggrafiek dus verlaten, nu nog een terugtest en dan maar eens dat lijntje van de weekgrafiek opzoeken denk ik.

  mvg

 6. wh.giesen says:

  Die terugtest op het lijntje van de daggrafiek is er helaas niet gekomen, maar momenteel pushen we tegen het neergaande lijntje van het weekkanaal aan.
  Indien deze lijn komende dagen geen weerstand biedt is er dan voor wat betreft zilver sprake van een trendbreuk of moet er dan meer gebeuren?

  mvg

Geef een reactie