Here we al(l)go !!

Eerlijk is eerlijk.

Ik moet eerlijk zijn, ik hou eigenlijk helemaal niet zo van die columntitels met dubbele betekenis, maar deze kon ik, in mijn huidige gemoedstoestand, niet laten liggen.

En waarschijnlijk heb ik morgen alweer spijt van m’n “pakkende kop”, maar gezien mijn slechte trades van afgelopen dagen zou ik echt willen dat ik meer gebruik zou maken van mijn eigen trading algoritmes (Algo’s), die maken niet de fout die ik namelijk weer gemaakt heb…

Ik ben namelijk flauw op de Amerikaanse aandelenmarkt en laat die er nou net juist erg goed bij liggen, beter dan de Europese aandelenindices. En mijn eigen indicator gaf eigenlijk een heel sterk long signaal op 12 juli op een close van 2442, maar ik bleef short. Ik heb overigens wel een long positie op de AEX genomen, weliswaar iets onderwogen, maar dat kon de verliezen niet voldoende compenseren. En deze positie heb ik dus nog steeds, long AEX vs short SP500.

Op de grafiek is duidelijk de sterke performance van de SP500 te zien tov de AEX index. Vanaf 15 mei heeft de SP500 het 5.4% beter gedaan dan de AEX index… maar we moeten dit wel iets naar beneden toe corrigeren vanwege de dividenden in de AEX…maar goed, dan zal de relatieve performance van de SP500 nog steeds rond de +5% liggen.

Een echt algortime op de DAX index.

Ik heb ook een “pure” algo op de DAX, die is helemaal geautomatiseerd, draait op een remote server en daar heb ik dus geen omkijken meer naar. Maar dit is dus een algo die alleen nog op de Dax index draait en daar dus echt interessante resultaten behaald.

Veel beleggers hebben natuurlijk wel gehoord van handelsalgoritmen, maar ik heb nu ook een filmpje gemaakt over hoe deze algo z’n trades doet. Zie hier: Dax Algo Actie

Je ziet dat er dagelijks limieten worden ingelegd en dat er redelijk veel transacties plaatsvinden. Van elke 10 transacties zijn er 7 verlieslatend en 3 winnend. Maar het zijn dus kleine verliezen ten opzichten van de behaalde winsten. Het zijn statistieken waar de meeste beleggers niet echt warm van worden, maar het resultaat is daarentegen zeer goed te noemen.

GBPJPY

Grafiek is van huidige koers om 20 juli om 13:48. En op dit moment is de koers dus onder de Twindicator lijn terechtgekomen! Ik mag pas short gaan als de koers eronder sluit…maar als dat gebeurt dan heb ik hier een heel sterk en betrouwbaar signaal. Ik heb de strategie met de Twindicator 3 jaar getest, waarbij ik 350 pips winst zou nemen…96% (van de 42 transacties) van de transacties is winstgevend. En indien we echt er doorheen breken dan kan er ook zomaar nog een pullback komen, want we lijken wel iets oversold te zijn. Shorten op een pullback is het mooiste wat je kan doen… Ook zijn de klassieke trendlijnen een sterke indicatie in dit valutapair.

 

PS. Nu woon ik al een tijdje in Spanje maar ook ik weet niet alles. Help me even. Wat betekent de tekst in het plaatje van dit artikel eigenlijk? Suggesties graag in de plek voor reacties onder het artikel.

 

Laat een reactie achter