GBP: You ain’t seen nothing yet folks…

Zo riep Boris Johnson the British Cabinet toe. Er is nog heel veel werk aan de winkel voor we er eindelijk uit zijn.

Je blijft wel lekker bezig zo, welles nietes, wel niet, dan toch weer wel. Niet? Ok alles opnieuw en wat blijkt? Bij nader inzien, ja toch wel. Maar hoe? dat is nu weer de vraag. Brexit gaat het allemaal over natuurlijk en Boris blijft verrassen. Tussendoor kijken wij toe en zijn wij geïnteresseerd in het verloop van de waarde van de grote pond (Great Britain Pound) die een onsje te veel was voor de Euro. Op zijn minst opmerkelijk de bewegingen die we de afgelopen dag en hebben gezien. Begrijpelijk maar wel uitzonderlijk. En hoe zit het met de voorspelbaarheid?

Vorige week schreef ik al over GBP in Baas Boris!

Voor meer detail nemen we ditmaal de intradaggrafiek ter hand. En wel de 180 minuten grafiek die voor valuta een mooi overzicht biedt. Wat we zien is dat er een dikke downtrend bestond ruim voor afgelopen week. Sinds augustus wordt GBP meer waard tegen EUR. Zelfs zo veel  dat er door de ondergrens van jaren bij 0,85 werd gehandeld. Het kanaal waar deze daling in plaatsheeft kent verschillende versnellingen Daarnaast kent zij een bepaalde te doen gebruikelijke rek waarmee het trendkanaal werd gevormd. Wat er donderdag de 12e gebeurde is dat er een soort van een climax aan dat verhaal werd gebreid waarna de rek er uit was. Vanaf dat moment zijn we gaan corrigeren in opwaartse zin.

Inmiddels is de overspannenheid van de neerwaartse krachten wel weggewerkt en zijn we zelfs een beetje te ver te snel gegaan. Zo blijkt dat uit de RSI stand van het moment. Verder is er heel veel weerstand te zien vlak boven de huidige koersen. Tot slot er is geen terugbreuk boven 0,85 bewerkstelligd waarmee de cyclus van lagere toppen en bodems nog steeds opgeld doet. De conclusie is dan ook dat de weerstanden bij 0.85 en 0.865 en alles wat daar tussen zit de boel tegenhoudt. Het is eerder waarschijnlijk dat een nieuwe low gemaakt wordt zolang dat blijft gelden. Zie een time frame hoger voor de achtergrond waartegen zich bovenstaande afspeelt.

EUR/GBP 180 Minuten Grafiek

technische analyse EUR GBP 18 december 2019 180 min grafiek

Het is een zoektocht naar een lagere top binnen de dalende trend in het rood. Niet meer dan dat voorlopig waardoor het gestelde in artikel Baas Boris! nog steeds geldig is in relatie tot EUR/GBP. We kijken nog verder natuurlijk en wel naar the Cable. Zie de grafieken hieronder maar.

EUR/GBP DagGrafiek

technische analyse EUR GBP 18 december 2019 dag grafiek

Ook hier tegen de USD zien we dat er een spike in de veel eerder ingeslagen weg heeft plaatsgevonden. In een streep werd een nieuwe high genoteerd waarna de parachutes opengingen en we weer rustig gingen corrigeren naar het vertrekpunt van de lancering vorige week. Ook hier moeten we stellen, al is het minder sterk onderbouwd, dat er allen terug is gegeven wat er plotsklaps bij kwam. Het proces van een sterkere GBP is niet anders geworden voorlopig. Pas onder 1,30 kun je daarvan spreken hetgeen gewoonweg niet het geval is. En dat terwijl we nu een sterkere beleving van goedkoop hebben dan voor de spike. De RSI zegt ons dat. We kijken wederom een time frame hoger voor de eventuele implicaties.

GBP/USD 180 MinutenGrafiek

technische analyse GBPUSD 18 december 2019 180 min grafiek

No, no man over board, geen man overboord. Sterker er is geen enkel verschil te ontdekken in de vooruitzichten als voor de intradag blow off van vorige week. Die waren zoals eerder gesteld in dit artikel beschreven Baas Boris! Zie dit schrijven als een update daarop.

GBP/USD DagGrafiek

technische analyse GBPUSD 18 december 2019 dag grafiek

3 reacties op “GBP: You ain’t seen nothing yet folks…”

 1. bruun says:

  Bedankt maar weer!!

  gr.
  Bruun

 2. wh.giesen says:

  Dank Gokhan voor deze update.

  mvg

 3. bruun says:

  Goedemorgen,

  vandaag veel GBP data.

  gr.
  Bruun

Geef een reactie