EUR/USD: Rustig Zitten Blijven

En weer kan de opmerking gemaakt worden: Een Trend is een Trend. Voor ons valutapaar is deze nog duidelijk opwaarts gericht. Neem wat afstand en laat de markt haar werk doen is dan ook het huidige motto.

Euo/Dollar 180 minuten

Beweeg eens met je ogen van links naar rechts over de hierboven afgedrukte kleinste grafiek. Je zult merken dat je pupillen in deze beweging van onder naar boven bewegen. Dat zijn de karakteristieken van een stijgende trend. Met deze simpele exercitie hebben we dus vastgesteld dat de ondertoon voor euro-dollar nog steeds positief is. Om in lijn te blijven met de insteek van de achterliggende dagen, ons valutapaar is nog steeds Lord of the Ring. Zoals gisteren afgegeven ligt een volgende ring te wachten rond 1.1910. Na de doorbraak boven de vorige toppen rond 1.1765 lag het in de lijn der verwachting dat de koersontwikkeling even tot rust zou komen. Nu kan rust op twee manieren plaatsvinden. Zijwaarts consolideren of een stapje terug. Euro-dollar heeft gisteren voor de eerste variant gekozen. Uiteraard is deze variant de sterkte van de twee. In haar beweging is de aangebrachte eerste stop geen enkele moment in gevaar geweest en inmiddels flirt de koers al weer met nieuwe hogere koersen. In de grafiek valt te zien dat de eerste gemiddelde lijn netjes als springplank heeft gefungeerd. Vandaag start deze lijn rond 1.1800. Ook nu weer dezelfde insteek als maandag en dinsdag. Gewoon stop aantrekken. Zie hier de titel van vandaag.

Euro/Dollar DagGrafiek

Zoals gezegd is het eerste vangnet vandaag wat strakker gespannen. Dit om te voorkomen dat ongerealiseerde winsten wegstromen. Deze insteek is o.a. gebaseerd op het plaatje in de dag-grafiek. In deze grafiek staat een opwaarts trendkanaal ingetekend. De euforie van de achterliggende dagen heeft het valutapaar opgetild tot de weerstandlijn van dit kanaal. Nu stelt de theorie dat in een stijgende beweging weerstanden er zijn om doorbroken te worden. Daarom geven we het paar wat ruimte om haar werk te doen. Maar niet te veel. Zie hier 1.1800. Onder deze eerste steunpilaar kan zij namelijk verder doorvallen tot aan 1.1765 en de tweede gemiddelde lijn uit de kleinste grafiek. Deze is inmiddels opgelopen tot aan 1.1735. Samenvattend: focus blijft positief zolang de koers 1.1800 of hoger noteert.

Euro/Dollar WeekGrafiek

In de week-grafiek is ook duidelijk sprake van een OB-notering. Tussen 1.1600 en 1.1450 mag in dit tijdsframe een vangkussen worden verwacht. Met koersen boven deze zone blijft de blik in dit tijdsframe positief.

 

16 reacties op “EUR/USD: Rustig Zitten Blijven”

 1. bruun says:

  Beste Patrick, Bert,
  Denken jullie een sprong naar boven vanaf 1.1830?

  Gr. Bruun

 2. Bert says:

  Goedemiddag Bruun,
  Had gisterenmiddag – na de goede cijfers van Apple – een pre-order sell ingeblikt op 1,1860
  wat ook is uitgevoerd vanochtend. Dus ik denk eigenlijk, beste Bruun, dat uw sprong vanaf
  1,1830 al is geweest.
  Blijf dan ook – net zoals GJ ( Gokhan is zeker pleiten /vakantie ) “rustig zitten blijven” maar
  bij mij aan de zijlijn tot vrijdag as. om 14.30 uur: VS-jobs.
  Of zie ik dat verkeerd ?
  MVG.,
  Bert

 3. bruun says:

  Beste Bert,
  Dat zal best eens kunnen helpen. De voorlopige cijfers staan 0,1% hoger op dit moment. Dit kan net het zetje in de rug zijn voor een hoger nivo.
  Elke dag een kleine stijging is ook prima.

  Maar Voorlopig blijft alles rustig. Dus ga ik zo het zwembad weer eens opzoeken ?.

  Gr.
  Bruun

 4. Bert says:

  Beste Bruun,
  Waar “plonst” u 🙂 als ik vragen mag

 5. Geert-Jan Nikken says:

  Wat me wel een beetje “dwars” zit is dat de RSI vanochtend met de opleving naar 1.1860 niet opnieuw tot boven de OB-lijn is gekomen. Daarna is het eigenlijk ook helemaal stilgevallen. De eerste stop rond 1.1800 is nog niet in gevaar geweest maar het zou me niet verbazen mochten we die vanavond/nacht toch wel gaan naderen.
  GRS Geert-Jan

  1. Bert says:

   Waarde Geert-Jan,
   Bedankt. Voor mij een dubbele bevestiging: “rustig zitten blijven”.. aan de zijlijn.
   MVG.,
   Bert

  2. bruun says:

   Beste Geert-Jan,

   Ik denk dat een mede oorzaak is dat grote delen van europa in de maand augustus met vakantie zijn en daardoor er minder gehandeld wordt.

   @Bert ik dobber in de regio van Venetie. Met ca. 35 graden.

 6. Bert says:

  Beste Bruun,
  Eén keer geweest in Venetie met de “Orient Express” vanuit Parijs. Weekend verbleven in
  het fameuze Cipriani Hotel aan de overkant van San Marco.Dat was in mijn zéér rijke tijd
  Buon divertimento:)

 7. Geert-Jan Nikken says:

  Waarde Bruun,
  Het zakenleven…en met name de valutahandel bij grote spelers als MorganStanley, Citi, GoldmanSachs…gaat 24/7 12 maanden door…ik durf te betwijfelen of Jan en Truus die met de camper momenteel op de route du soleil vaststaan naar Marseille veel verschil uitmaken in de internationale handelsvolumes….hahahaha
  GRS Geert-Jan

  1. Bert says:

   Waarde Geert-Jan,
   Intussen blijft deze forex “stabiel” liggen boven de 1,1830 en “koelt” niet erg af richting het
   zuiden op die “route du soleil”….:)
   MVG.,
   Bert

 8. bruun says:

  Geert-jan / Bert,

  Lol ?.

  Hopen dat dr koersen nu boven de 1.1860+ blijven. Dan was de instap bij 1.1830 nog niet zo slecht.

  Gr
  Bruun

 9. Patrick says:

  Hallo allemaal. Ik was deze dagen te druk met andere zaken. De EURUSD zoals ik gisteren al vermelde bevindt zich in een situatie waar het wachten is op buy-signalen in de kleiner frames om in te stappen. Vandaag hadden we 2x rond 1830 duidelijke signalen. Goed voor 20-30 pips ieder. Als we naar de weekly tijdsframe kijken zien we een hele bijzondere/unieke situatie. Voor een vergelijkbare situatie moeten we terug naar 2014 waar ieder short in goud veranderde. Nu hebben we al sinds de 1.12 dezelfde situatie maar dan met longs. Ik heb een rode streep bij de 1.2040 gezet. De bronzen medaille is in de maak.

 10. Patrick says:

  Bingo…dat is brons

 11. Bert says:

  Hallo Patrick,
  We hebben u gemist !
  Heeft u nog opmerkingen op GJ’s ( ipv Gokhan is op vakantie ) EUR/USD vandaag ?
  Sta nu zelf aan de zijlijn na de ‘automatisch sell’ op 1,1860 vanochtend.
  Thks.
  MVG.,
  Bert

 12. Patrick says:

  Hi Bert, de TA van GJ was vandaag punt gaaf. En de ring is behaalt op 1.1910 precies. Waarvan akte. “automatisch sell” U gaat me toch niet teleurstellen waarde Bert? Ik zit nog steeds long en behoorlijk ook. Ik hoop dat de 1.1910 dit keer geen brug te ver is.

 13. Bert says:

  Hi Patrick,
  Automatische sell kwam omdat ik woon in Florida; had gisterenmiddag pre-ordered op
  1,1826 met die sell – wanneer ik nog sleep – op 1,1860.
  In ieder geval stelt GJ afkoeling naar 1,1800. Zie ook z’n post 2/8 om 14.46 uur.
  u deelt die mening niet ?

Laat een reactie achter