EUR/USD: OK Zo

De rust is wedergekeerd na de explosieve bewegingen rond het Fed moment van deze week en maand. Het gewonnen terrein is behouden gebleven en het Hoofd & Schouder patroon heeft zijn uitwerking gehad. De status van de opwaartse focus na dit alles is zoals de titel zegt. Maar wat nu?

 

EUR/USD Intradggrafiek

EUR/USD Intradggrafiek

Niet veel, pas op de plaats voor de slotdag van de week. Na vandaag zal alles wat binnenkort te expireren was dat ook gedaan hebben en zullen de posities ontdaan zijn ongewenste gevolgen die eerder deze maand en kwartaal zijn ontstaan. Dat geeft ruimte voor een nieuw uitgangspunt waarbij gezegd kan worden die van EUR/USD prima is. De verwachting is dat er nu een beetje gedraald wordt tussen de top van medio maart en 1,12 en een beetje. Daarmee koelt de RSI af en komt zij bij van de derde OB meting op rij die deze week werd bereikt. Dat geeft een bevestiging van de opwaartse focus in trendmatige zin zolang er geen OS meting tussendoor wordt genoteerd. Daar ziet het niet naar uit hetgeen de gevonden rust bevestigt. Hogere toppen en hogere bodems zijn on s deel op het intradagtime-frame waarbij de “big leap” naar niveaus die we recent niet hebben gezien de fantasie prikkelt. De vraag wordt langzamerhand of koersen boven 1,14 haalbaar zijn en daarmee 1,15 in het vizier komt.

 

EUR/USD Daggrafiek

EUR/USD Daggrafiek

Dat idee wordt volgende week verder uitgebouwd want nog steeds is op dit time frame niet veel veranderd. In de zijwaartse beweging is tussendoor de OB stand bereikt en piept en kraakt de mogelijke weerstand op basis van de oude steunlijn uit 2015. Wordt het nog een OB noteren en uitbreken of is de weerstand te sterk? De bearmarket is in ieder geval over hetgeen zoveel zegt als dat de koersen verwacht worden op z’n minst zijwaarts te bewegen de komende tijd. Nu volgt de vraag of een signaal met opwaartse potentie er in zin. Pas boven 1,15 en pas onder 1,08 is er een nieuwe keuze van richting.

 

EUR/USD Weekgrafiek

EUR/USD Weekgrafiek

De daling is gestabiliseerd maar dat is nog steeds correctief. Dat wordt afgeleid uit de cyclus van lagere toppen en lagere bodems. Het effect van het kortere termijn stuk van de focus van de markt heeft de lange termijn verwachtingen dusdanig beïnvloed waardoor er afgeweken is van de neerwaartse focus met als doel pariteit. Nu is de nieuwe focus een poging tot zijwaarts bewegen. De indicaties voor pariteit zijn voorlopig ontzenuwd met het verschijnen van de RSI boven de rode lijn. Koersen onder 1,08 zouden die focus pas weer terugbrengen.