EUR/USD: Nadert het Einde?

In de achterliggende dagen is op deze plek de correctieve beweging van euro-dollar beschreven. In de DailyDosis van donderdag kon gemeld worden dat het koersdoel uit de dag-grafiek was gehaald. De eerste tekenen van de hervatting van de langere trend dienen zich inmiddels aan.

Euro/Dollar 180 minuten

Een correctie, niets meer en niets minder. Met deze woorden is de recente afkoeling van het valutapaar in de achterliggende dagen betiteld. De ondersteuning van deze visie is inmiddels een aantal keer verkregen door de ontwikkeling van de RSI in de kleinste grafiek. De drie ingetekende groene cirkels duidt de situatie dat met de recente lagere koersen van euro-dollar de indicator drie bodems heeft gezet boven de OS-lijn. Geen bevestiging van de daling vanuit de indicator dus. In de DailyDosis van donderdag stond geschreven dat rond 1.1760 de eerste tekenen zouden verschijnen van het einde van de correctie. De huidige koers is inmiddels opgelopen tot aan deze zone en inderdaad dienen de eerste tekenen van een hervatting van de langere trend zich aan. Zowel in de kleinste grafiek als in de dag-grafiek. De vaste lezer weet dat in de week-grafiek überhaupt nooit sprake is geweest van enige twijfel over de richting. De recente ontwikkeling is in dit laatste tijdsframe daarom omschreven als slechts een rimpeling.

We beginnen met de kleinste grafiek. De koers van euro-dollar is inmiddels opgelopen tot boven de korte gemiddelde lijn. let wel, de tweede lijn ligt vooralsnog nog steeds boven de huidige koers. De tweede lijn noteert momenteel 1.1790. Wederom kan het draaipunt na gisteren daarom  met 15 pips strakker worden getrokken van 1.1805 naar 1.1790. Met het doorbreken van het eerste dalende juk wordt de correctieve beweging dus een neutrale beweging. De RSI noteert sinds gisteren een voorzichtig hogere top. Reden om aan te nemen dat ook de tweede lijn in de komende periode in ieder geval onder opwaartse druk komt te staan. Op naar de dag-grafiek.

Eruo/Dollar Dag-Grafiek

In de dag-grafiek staat al dagen een opwaarts trendkanaal ingetekend. De recente ontwikkeling is daarom omschreven als een logische vervolgstap binnen het trendkanaal en een zoektocht naar wederom een hogere bodem. De vaste lezer weet dat de focus lag op de eerste gemiddelde lijn uit deze grafiek. Gisteren kon gemeld worden dat de laagste koers van woensdag exact op deze lijn was gezet en ook vandaag kan worden opgemerkt dat de lijn donderdag exact samenviel met de laagste koers (zie groene pijl). De RSI noteert nog steeds netjes boven haar diagonaal oplopende steunlijn. Ook in deze grafiek zijn de scherpe randjes van de correctie dus aan het afnemen.  Nu nog de weekgrafiek en dan de samenvatting.

Euro/Dollar-WeekGrafiek

In de week-grafiek is duidelijk sprake van een OB-notering. De ingezette correctie is in dit tijdsbeeld slechts een rimpeling. Tussen 1.1600 en 1.1450 mag in dit tijdsframe een vangkussen worden verwacht. Met koersen boven deze zone blijft de blik in dit tijdsframe positief.

Samenvattend kan worden opgemerkt dat naar alle waarschijnlijkheid het afkoelen haar einde nadert. Zoals zo vaak verschijnen de eerste signalen in de kleinste grafiek. Zoals beschreven zijn deze er en het wachten is nu op het overwinnen van het laatste obstakel in de vorm van de tweede gemiddelde lijn om het einde van de correctie uit te roepen. Het niveau welke daarbij van belang is, is hierboven reeds vermeld. Wordt Vervolgd!

 

 

12 reacties op “EUR/USD: Nadert het Einde?”

 1. Bert says:

  Goedemiddag U Allen,
  Heb begrepen dat GJ terecht op vakantie is gegaan.
  Dus Patrick of Bruun, na het VS-inflatiecijfer EUR/USD breekt door 1,1805. Correctie ten einde ?
  Zo ja, 1,1855 weerstand ? richting 1,1910.
  MVG.,
  Bert

 2. wh.giesen says:

  Ik zou hem voor nu rustig uit laten razen Bert, en wachtten op de pullback.

  mvg

 3. Bert says:

  Dank voor uw reaktie; beste wh.giesen. Tot welke koers uitrazen dacht u ? en de pullback
  tot 1,1790 ?

 4. wh.giesen says:

  1,178 is mijn entrypoint, als ik dhr Nikken lees is de situatie nu neutraal, dus nog niet long.

  mvg

 5. Bert says:

  Als ik GJ’s DD opnieuw lees, versta ik uit zijn laatste alinea van de kleinste grafiek dat
  doorbreken van de tweede lijn op 1,1790 de neutrale zone wordt verlaten voor méér
  opwaartse druk richting.. ?

 6. wh.giesen says:

  Je hebt gelijk Bert voor de korte termijn nu wel, maar op de daggrafiek is ie nu neutraal, sluit ie boven de 1,19 op dagbasis dan is het wederom longs aanhouden.

  mvg

 7. bruun says:

  Beste Bert,

  Ik was vandaag onderweg dus heb een stukje gemist.
  Maar R1 1.1804 is gehaald.
  R2 1.1835 is niet gebroken.
  De R3 1.1885 zal dan ook waarschijnlijk niet lukken vandaag.

  Je short van gister 1.1760 nog tijden weten te sluiten?

  Gr.
  Bruun

 8. Bert says:

  Hallo Bruun,
  Short gesloten voor 14.30 vanmiddag : saldo ‘break-even’.
  Dus 1,1835 en 1,1885 zijn nu weerstanden (?) richting 1,1910 ( de vorige top)
  Thks.
  MVG.,
  Bert

 9. bruun says:

  Bert,

  Voor vandaag wel. Zit al weer in de lift op richting de 1.1835.

  Gr.
  Bruun

 10. Bert says:

  Beste Bruun,
  Net uitgestapt op 1,1841. Zal nu wel weer afkoelen onder 1,1835.
  In ieder geval zal ik u niet meer “lastig vallen”
  Goed Weekend 🙂
  MVG.,
  Bert

 11. bruun says:

  Het zelfde Bert!

 12. Patrick says:

  Kom net thuis maak mijn computer aan en zie daar wat een stierendag. Ik ben vanmiddag long gegaan. Zou me niet verbazen als ze hem vandaag nog boven de 1.1855 parkeren of misschien zelfs nog de 1.19 aan gaan tikken. Prettig weekend.

Laat een reactie achter