EUR/USD: MisVerstand

Na de knal van vorige week vrijdag, waarbij de gemiddelde lijnen in de kleinste grafiek doorbroken werden, laat het valutapaar momenteel wat herstel zien. Het logische proces van actie en reactie. Inmiddels is de negatieve cross van de gemiddelde lijnen een feit.

Euro/Dollar 180 minuten

Het valutapaar euro-dollar zit in een correctieve fase. De langere opwaartse trend is zeker nog niet gedraaid. Met deze expliciete woorden wil ik graag enig misverstand uit de DailyDosis van maandag wegnemen. Op basis van enkele vragen/opmerkingen over de eerste DailyDosis van deze week begreep ik dat sommigen in de tekst van gisteren lazen dat hier verkondigd werd dat de trend gedraaid was en dat pariteit voor het grijpen lag. Dat was geenszins de strekking van de DailyDosis en bij het teruglezen van de tekst haal ik dat er zelf ook eigenlijk niet uit. De strekking is dat na de recente krachttour, waarin het afgegeven koersdoel op 1.1910 netjes is gehaald, een periode van afkoeling geen onlogische vervolgstap is. Met het doorbreken van het opstuwende juk van de gemiddelde lijnen lijkt deze fase vrijdag begonnen. Het zijn dezelfde lijnen welke nu boven de koersontwikkelingen liggen. Sterker, de reactie op de actie van vrijdag heeft de koers van het valutapaar weer opgestuwd tot vrij exact de zone van de lijnen. Zoals in de inleiding reeds opgemerkt is de korte lijn inmiddels onder de lange lijn gezakt (zie rode cirkel). Deze situatie ondersteunt de verwachting van verdere druk. Het draaipunt blijft liggen op 1.1835.

Euro/Dollar-DagGrafiek

In de dag-grafiek is vorige week gewaarschuwd voor de weerstandlijn van het trendkanaal. Deze is voor nu inderdaad te zwaar gebleken. In dit tijdsframe hoeft de huidige ontwikkeling slechts gezien te worden als een stapje terug, of afkoeling, binnen het trendkanaal. De eerste gemiddelde lijn noteert in de dag-grafiek rond 1.1665. Deze lijn kan nu als magneet gaan werken. De verwachting luidt dat de RSI in deze ontwikkeling niet in de buurt komt van haar OS-lijn en zelfs al op of misschien al boven de ingetekende diagonale trendlijn steun vindt.

Euro/Dollar-WeekGrafiek

In de week-grafiek is duidelijk sprake van een OB-notering. De ontwikkeling van vrijdag is in dit tijdsbeeld slechts een rimpeling. Tussen 1.1600 en 1.1450 mag in dit tijdsframe een vangkussen worden verwacht. Met koersen boven deze zone blijft de blik in dit tijdsframe positief.

 

7 reacties op “EUR/USD: MisVerstand”

 1. Jan t says:

  Even een “weetje” voor de valutaboeren, het Hooggerechtshof in de VS heeft pas een uitspraak gedaan over het door de VS bedrijven in het buitenland gestald geld. Het is maar net hoe dit verder uitpakt, maar kan grote gevolgen hebben voor de dollar. Chris Whalen hierover op 19 minuten in het interview. https://www.macrovoices.com/podcasts/MacroVoices-2017-07-27-Chris-Whalen.mp3

  Toch geweldige uitzendingen iedere week bij Macrovoices.

 2. bruun says:

  Beste Bert,

  Al aan heb shorten?
  Ik denk dat hij vandaag terug valt tot het nivo van 1.731.

  Gr.
  Bruun

  1. Patrick says:

   Misschien zelfs de 1.16 nog.

 3. Patrick says:

  1.1702 – 1.1689

 4. bruun says:

  Beste Patrick,

  Waar maak jij dat zo snel uit op?

  Gr.
  Bruun

 5. Bert says:

  Beste Bruun,
  Ben eruit gestapt toen 1,1835 viel. Wacht nu op zetten “bodem”: volgens de posten van
  Patrick.

 6. bruun says:

  Beste Bert,

  Dan wachten we op het “now boarding” signaal ?
  Er is in elkgeval weer wat beweging.

  Gr.
  Bruun

Laat een reactie achter