EUR/USD: Hebbes!

Inderdaad is gisteren gebleken dat hogere koersen in aanloop naar de FED slechts correctief van aard waren. De steunen zijn doorbroken en EUR/USD is hard op weg naar het ijkpunt van de hoofd schouder in de daggrafiek: 1.1000!

De trendlijn in de RSI is doorbroken. De NR in de indicator is gevormd. Het probleem is echter dat EUR/USD sneller is dan de DD. Met andere woorden, het ijkpunt van de NR is al gehaald!

Wel is de RSI in onderstaande grafiek gisteren weer opnieuw OS geworden. Reden voor de DD om nog steeds vast te houden aan het scenario van lagere koersen en in te zetten op het ijkpunt van het koerspatroon uit de daggrafiek. Als eerst volgende richtpunt. Niet zozeer als steun- of draaipunt van de huidige beweging. Na het doorbreken van 1.1200 – 1.1180 bleek in de achterliggende dagen dat deze oude steunzone als weerstand is gaan fungeren. Nu gisteren de volgende steun rond 1.1110 is gesneuveld dient het spel zich te herhalen. Anders verwoord, idealiter vormt de zone 1.1110 nu weerstand op basis van dezelfde stelregel dat oude steun in nieuwe weerstand verandert nadat zij doorbroken is.

Dus de gedachten blijven op lagere koersen gericht zolang dit niveau niet is overwonnen.

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

Technische Analyse EURUSD 01082019. 180 MinutenGIF

In de dag-grafiek ligt de nadruk al een aantal DD’s op het ingetekende koerspatroon. Het betreft een hoofd-schouder formatie. Het richtpunt van de set-up is bepaald op 1.1000. Let wel, richtpunten van koerspatronen zijn inderdaad slechts richtpunten. Geen steun of draaipunten. Trend is Trend. In de daggrafiek is de trend duidelijk dalende.

Met de ontwikkeling van gisteren is de steunlijn in de RSI doorbroken. Daarnaast tipt de indicator aan een nieuwe OS notering. Aanwijzingen dat verdere verkoopdruk voor EUR/USD in het verschiet ligt.

EUR/USD DagGrafiek

Technische Analyse EURUSD 01082019 DagGrafiek

Het langere termijn beeld voor EUR/USD is onveranderd het beeld van het grote neerwaartse trendkanaal sinds de toppen van 2018. In deze grafiek staan de MA-lijnen nog steeds in verkoopmodus. Daarnaast lukt het de RSI maar niet om boven het niveau van de vorige bodem van eind 2017 uit te komen.

Als zodanig noteert de indicator dus al lange tijd in de onderste helft van haar bandbreedte hetgeen geen teken van kracht is. Pariteit?

EUR/USD WeekGrafiek

Technische Analyse EURUSD 1 augustus 2019 WeekGrafiek

Laat een reactie achter