EUR/USD: Drukken

Wanneer koersen bij weerstand aankomen dient er wel doorgekocht te worden. Met een beetje halfzacht gewrijf begeeft ie het niet er moet serieus gepushed worden anders wordt het een plafond van beton.

EUR/USD Intradaggrafiek

EUR/USD Intradaggrafiek

Het werk is niet gedaan voor de optimisten. Er dienen hogere koersen genoteerd te worden wil er enig positief vooruitzicht overeind blijven. Er is namelijk nog geen OB genoteerd en koersen zijn ook nog niet boven d vorige top uitgestegen. Als en indien het hierbij zou blijven dan geldt dat de stijging zover slechts een 38,2% retracement van de daling ervoor is geweest. Zelfs een opgaande beweging naar 1,11 dient doorgezet te worden want ook daar geldt, het is een fibo retracement level die van belang kan zijn korte termijn spelers. Zolang koersen onder 1,11 blijven is de stijging erg broos en zal er neerwaartse druk blijven bestaan van partijen die hun stop-losses daar vlak boven hebben inliggen. Met de ECB opkomst en de verwachtingen bijzonder hoog gespannen wordt het spannend. Verwacht daardoor geen grote, lang houdbare bewegingen totdat Draghi geweest is. De markt zal meer en meer zijn adem inhouden naarmate de week vordert. Met een licht positief uitgangspunt wachten we af totdat de uurtjes naar de ECB meeting en de daarop volgende persconferentie verstrijken.

EUR/USD Daggrafiek

EUR/USD Daggrafiek

Op dit time frame is er nog niet veel veranderd …” Deze zin wordt al een tijd gehanteerd zo ook nu maar nu verschuift de nadruk op “nog niet veel”. Inmiddels is namelijk wel de OB stand bereikt en piept en kraakt de mogelijke weerstand op basis van de oude steunlijn uit 2015. De bearmarket is in ieder geval over hetgeen zoveel zegt als dat de koersen verwacht worden op z’n minst zijwaarts te bewegen de komende tijd. Nu volgt de vraag of een signaal met opwaartse potentie er in zin. Pas boven 1,15 en pas onder 1,08 is er een nieuwe keuze van richting. De recente OB meting indiceert dat de focus op 1,15 ligt.

EUR/USD Weekgrafiek

EUR/USD Weekgrafiek

De daling is gestabiliseerd maar dat is nog steeds correctief. Dat wordt afgeleid uit de cyclus van lagere toppen en lagere bodems. Het effect van het kortere termijn stuk van de focus van de markt heeft de lange termijn verwachtingen dusdanig beïnvloed waardoor er afgeweken is van de neerwaartse focus met als doel pariteit. Nu is de nieuwe focus een poging tot zijwaarts bewegen. De indicaties voor pariteit zijn voorlopig ontzenuwd met het verschijnen van de RSI boven de rode lijn. Koersen onder 1,08 zouden die focus pas weer terugbrengen.

 Ook gepubliceerd op GSMarkets.nl  logo-goldman-sachs-v3