EUR/USD: Allemans”Vriend”

Het snel afwisselen van de focus op de korte termijn lijkt iedereen z’n zin te geven maar het omgekeerde is het geval. Na een tijdje is iedereen een verliezer behalve degene die niet meedoet. Maar die doet dan ook niet mee en kan daardoor niet winnen. Dilemma, long , short of toch neutraal?

EUR/USD Intradaggrafiek

EUR/USD Intradaggrafiek

Heeft u zich al ingeschreven voor het TradeIdee Webinar van vanavond? De goeroes van TradeIdee nemen plaats aan de BeursTafel en delen hun visie en vooruitzichten met u.

Niet Missen! Schrijf in:

TradeIdee BeursTafel!

 

Een oud spreekwoodelijkheidje is”You have to be in it to win it”, hetgeen zoveel wil zeggen als dat je mee moet doen om te winnen, niet meedoen om het meedoen dus. Een andere vertaling daarvan is dat je wel positie moet hebben om überhaubt te kunnen winnen, meedoen om te kunnen winnen dus. Nu geldt voor de markt in EUR/USD dat er veel signalen worden gecreëerd maar weinig hun potentie vervullen en de belegger z’n zin geven. Zo lijkt er voor ieder wat wils maar is er uiteindelijk weinig te halen, behalve als het even meezit. Dat ontmoedigt de speculant en zorgt ervoor dat er geld van tafel wordt gehaald en dat de stops op afstand worden gelegd. Zo ook deze week dat een voorspoedig begin kende in navolging van het optimisme van vorige week. Midden in de week is het ineens over met de pret en is het opwaartse verhaal in het aangezicht van de naderende ECB persconferentie voorbij. De RSI wordt niet meer OB en de stijgende trend hoe pril ook wordt alweer verlaten. Niets ergs verder, maar weinig zinnigs te beleven tussen 1,09 en 1,11.

EUR/USD Daggrafiek

EUR/USD Daggrafiek

Op dit time frame is er nog niet veel veranderd …” Deze zin wordt al een tijd gehanteerd zo ook nu maar nu verschuift de nadruk op “nog niet veel”. Inmiddels is namelijk wel de OB stand bereikt en piept en kraakt de mogelijke weerstand op basis van de oude steunlijn uit 2015. De bearmarket is in ieder geval over hetgeen zoveel zegt als dat de koersen verwacht worden op z’n minst zijwaarts te bewegen de komende tijd. Nu volgt de vraag of een signaal met opwaartse potentie er in zin. Pas boven 1,15 en pas onder 1,08 is er een nieuwe keuze van richting. De recente OB meting indiceert dat de focus op 1,15 ligt.

EUR/USD Weekgrafiek

EUR/USD Weekgrafiek

De daling is gestabiliseerd maar dat is nog steeds correctief. Dat wordt afgeleid uit de cyclus van lagere toppen en lagere bodems. Het effect van het kortere termijn stuk van de focus van de markt heeft de lange termijn verwachtingen dusdanig beïnvloed waardoor er afgeweken is van de neerwaartse focus met als doel pariteit. Nu is de nieuwe focus een poging tot zijwaarts bewegen. De indicaties voor pariteit zijn voorlopig ontzenuwd met het verschijnen van de RSI boven de rode lijn. Koersen onder 1,08 zouden die focus pas weer terugbrengen.