EURS/USD: Gelukt!

De breuk van de eerste steunzone 1.1200 tot 1.1180 is een feit. In de komende dagen gaat de DD zich richten op de technische wijsheid oude steun nieuwe weerstand. Oftewel StelRegel 15 uit de Dikke Nikken.

Niet alleen is de koers van EUR/USD dinsdag door de zone gezakt welke al enkele dagen op deze plek centraal stond en staat, het valutapaar heeft ook gelijk haar eerste koersdoel 1.1145 behaald. De geintroduceerde parallellijn over de toppen van 25 en 28 juni kan nu voor wat koersherstel zorgen.

Met de daling van gisteren is de RSI netjes tot onder OS gedaald. Deze constatering geeft aanleiding om in een eventueel herstel op zoek te gaan naar een Negatieve Reversal. Anders verwoord, hogere koersen worden door de DD weggezet als reactieve beweging. Zolang EUR/USD onder 1.1180 tot 1.1200 noteert, blijft de verwachting van verdere daling naar in eerste instantie 1.1110 staan. De koersverzwakking van dinsdag heeft met name implicaties voor de daggrafiek.

In deze grafiek staat immers al enkele dagen een koerspatroon centraal.

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

Technische Analyse EURUSD 24 juli 2019 180 MiinutenGrafiek

In de daggrafiek staan drie halve cirkels ingetekend. In combinatie met de aangebrachte horizontale lijn vormen de aangeduide toppen een hoofd schouder formatie. De neklijn van het patroon is doorbroken waarmee het koerspatroon is geactiveerd.

De delta van het patroon, oftewel het verschil tussen hoofd en neklijn, bedraagt twee figuren. De theorie stelt dat deze afstand geprojecteerd mag worden. De reken-exercitie komt dan uit op 1.1000. De ingetekende 1.1110 vormt dus slechts een tussendoel.

Wel gaat in de komende dagen de aandacht uit naar de RSI. Deze is nog niet OS. Belangrijker is echter de oplopende steunlijn in de grafiek van de indicator. Met de verzwakking van dinsdag komt deze lijn weer in beeld. Oppassen dus voor nieuwe positieve divergentie. Let wel, ook in deze grafiek geldt uiteraard dat eventuele hogere koersen slechts gezien mogen worden als reactief en als de gebruikelijke P uit het rijtje UPG.

EUR/USD DagGrafiek

Technische Analyse EURUSD 24 juli 2019 DagGrafiek

Het langere termijn beeld voor EUR/USD is onveranderd het beeld van het grote neerwaartse trendkanaal sinds de toppen van 2018. In deze grafiek staan de MA-lijnen nog steeds in verkoopmodus. Daarnaast lukt het de RSI maar niet om boven het niveau van de vorige bodem van eind 2017 uit te komen.

Als zodanig noteert de indicator dus al lange tijd in de onderste helft van haar bandbreedte hetgeen geen teken van kracht is. Pariteit?

EUR/USD WeekGrafiek

Technische Analyse EURUSD 24 juli 2019 WeekGrafiek

2 reacties op “EURS/USD: Gelukt!”

 1. Cor says:

  Goed aangegeven, prima zaak

 2. bruun says:

  Waarde Geert-Jan,

  Bedankt voor uw DD.
  Ter info de Daggrafiek is OS onder de 1.1053 en de week grafiek onder de 1.1069 .
  Gerekend vanaf de huidige candle natuurlijk.

  Gr.
  Bruun

Laat een reactie achter