EUR/USD: Weinig Nieuws

De nieuwe kaart voor EUR/USD geeft weinig aanleiding voor verandering van het neergelegde scenario. De koers schuurt in de kleinste grafiek netjes langs de onderkant van het trendkanaal richting eerste ijkpunt 1.1110.

De kans dat EUR/USD na de daling van de achterliggende dagen iets gaat opveren, is natuurlijk aanwezig. Zie dat de RSI in onderstaande grafiek OS is geworden en langzaam maar zeker divergentie aftekent met het koersverloop van het valutapaar. Zie ook dat in de daggrafiek de RSI op haar oplopende steunlijn is aangekomen en dat de koers met het laagste punt tot nu toe vrij dicht bij de horizontale lijn op 1.1110 is geweest. Reden dus voor alertheid.

Net als gisteren echter ook vandaag weer de expliciete opmerking in de DD dat de mogelijkheid van hogere koersen slechts gezien mag worden als tegenzet. Als reactie. Niet zozeer als het zetten van een lagere termijn bodem. Deze gedachte vloeit voort uit het beeld in de daggrafiek.  In de daggrafie staat immers al enkele dagen een koerspatroon centraal. Reden om negatief te blijven zolang de koers niet terugbreekt boven de zone 1.1180 – 1.1200.

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

Technische Analyse EURUSD 25 juli 2019 180 MinutenGrafiek

In de daggrafiek staan drie halve cirkels ingetekend. In combinatie met de aangebrachte horizontale lijn vormen de aangeduide toppen een hoofd schouder formatie. De neklijn van het patroon is doorbroken waarmee het koerspatroon is geactiveerd. De delta van het patroon, oftewel het verschil tussen hoofd en neklijn, bedraagt twee figuren. De theorie stelt dat deze afstand geprojecteerd mag worden. De reken-exercitie komt dan uit op 1.1000. De ingetekende 1.1110 vormt dus slechts een tussendoel. Wel gaat in de komende dagen de aandacht uit naar de RSI. Deze is nog niet OS.

Belangrijker is echter de oplopende steunlijn in de grafiek van de indicator. Met de verzwakking van dinsdag komt deze lijn weer in beeld. Oppassen dus voor nieuwe positieve divergentie. Let wel, ook in deze grafiek geldt uiteraard dat eventuele hogere koersen slechts gezien mogen worden als reactief en als de gebruikelijke P uit het rijtje UPG.

EUR/USD DagGrafiek

Technische Analyse EURUSD 25 juli 2019 DagGrafiek

Het langere termijn beeld voor EUR/USD is onveranderd het beeld van het grote neerwaartse trendkanaal sinds de toppen van 2018. In deze grafiek staan de MA-lijnen nog steeds in verkoopmodus. Daarnaast lukt het de RSI maar niet om boven het niveau van de vorige bodem van eind 2017 uit te komen.

Als zodanig noteert de indicator dus al lange tijd in de onderste helft van haar bandbreedte hetgeen geen teken van kracht is. Pariteit?

Technische Analyse EURUSD 25 juli 2019 WeekGrafiek

2 reacties op “EUR/USD: Weinig Nieuws”

 1. bruun says:

  Goedemiddag,

  Nieuwe low is gezet, shorts afgesloten en long erin voor de retracement..

  Gr.
  Bruun

 2. bruun says:

  Alle posities gesloten. Draghi bedankt! 🙂
  Tot morgen!

  Gr.
  Bruun

Laat een reactie achter