EUR/USD: We kunnen…

Als je er klaar voor bent dan gaan we op weg naar lagere regionen in EUR/USD. De correcties zijn over.

Als je er niet klaar voor bent ook wat mij betreft, want de koersen maken aanstalten. Ongeacht de mate van er klaar voor zijn. Met het dalen van de koersen na de test van de bovenzijde van de trend ( donkerblauwe lijn) is de zuidelijke richting weer verkozen. Dat heeft inmiddels geleid tot een cross van de VG’s, zie daarvoor de rode cirkel in de grafiek. Met dat gegeven is de mogelijkheid om uit de trend te bewegen van de baan en ligt de correctiefase achter ons.

Het valt nog niet direct op  aan de hand van de koersen maar evengoed is daarmee de trend hervat. Het is daardoor na de creatie van de lagere top tijd voor een volgende lagere bodem. Naar verwachting zal deze geformeerd kunnen worden bij benadering van  het tweede koersdoel op dit time frame. Die houdt zich op ergens halverwege tussen de 1,11 en 1,11. Zie daarvoor de oranje fibo projectie tool in de grafiek. Bij koersen onder 1,1160 komt daar nog eens een OS meting bij waardoor we kunnen spreken van een toename in overtuiging.

EUR/USD 180 Minuten Grafiek

technische analyse euro dollar 17 mei 2019 180 min gr

De beleggers op een time frame hoger hebben hier geen moeite mee. Ook die zijn er klaar voor om een lagere low op te zoeken. De creatie van de lagere top eerder van de week op het intradag time frame maakt dat hij ook hier bestaat. De time frames bewegen met elkaar mee en bevestigen en versterken elkaar op deze wijze.

EUR/USD DagGrafiek

technische analyse euro dollar 17 mei 2019 dag gr

Dat zie je weer terug op het hoogste time frame van de weekgrafieken. Ook hier zie je de cyclus van lagere toppen en lagere bodems en in dit geval over het verloop van jaren. De koersdoelen zijn hier ook al op leeftijd. 1,10 en 1,05 is hoe zij al tijden luiden aan de hand van de vaststelling met de oranje fibo grid.

EUR/USD WeekGrafiek

technische analyse euro dollar 17 mei 2019 week gr

 

9 reacties op “EUR/USD: We kunnen…”

 1. Cor says:

  Goede Middag, een middag update, waar is die te bewonderen als die wordt geplaatst?

  1. Gökhan Erem says:

   Hi Cor die pronkt bij de buren hiernaast, bij loket 3 Daily Dosis AEX https://www.tradeidee.nl/dailydosis/aex-halte-555-2/

 2. Cor says:

  Dank voor reactie, ik zie daar echter dit tijdstip vermeld: 17 mei 2019 08:01

  1. Gökhan Erem says:

   dat is dan weer het tijdstip waarop het originele artikel geplaatst is waar de middagupdate in relatie mee staat. Scrollen naar beneden is het idee en dan kijken bij grafiek 4. Op die grafiek staat ook het tijdstip van de update.

  2. Gökhan Erem says:

   Nee beste WH ik denk dat het anders zit. Ik schrijf daar een verhaal over zo, ok?

 3. wh.giesen says:

  Hoi Gokhan, ik heb nog een vraagje over het OB raken zonder een nieuwe top te realiseren.
  Ik zag op de weekgrafiek van zilver precies het tegenovergestelde, die ging OS maar zette geen lagere bodem, mogen we hieruit concluderen dat ondanks de slechte performance van zilver er hier ergens een LT bodem zich formeert, het gaat tenslotte al 8 jaar down inmiddels?

  mvg

 4. Cor says:

  Dank voor de info, gezien!

 5. Gökhan Erem says:

  👍

Geef een reactie