EUR/USD: Waar is de Top?

Na veel gereik en en gepoog is het de vraag of dit het maximaal haalbare is of dat er nieuw territorium aan zit te komen.

De analyse van de breuk van de dalende blauwe lijn laten we even voor wat het is. Dat hebben we eerder besproken. Nu gaat et om het gedrag van beleggers bij het aangezicht van koersen rond de 1,11. De vorige keer dat we hier aankwamen werd dit niveau als hoog beleefd. Zie daarvoor de middelste ellips in de RSI. De keer daarvoor werd de duurbeleving genoteerd bij koersen bij 1,1175 (linker ellips in RSI). Er was dus een proces gaande waarbij steeds lagere niveaus een OB stand opleverden. Dat is een halt toe geroepen in deze laatste opleving naar 1,11 (rechter ellips).

Inmiddels begint het omgekeerde te ontstaan. Koersen zijn gisteren op vandaag gestegen naar 1.11 en nu niet meer OB geworden (rechts van de rechter ellips). Dat is fijn omdat zo blijkt dat er meer kracht over is, maar die moet dan wel benut worden om door te pakken. Bij een afdraaien van koersen zonder tot het OB niveau te komen geldt nu dat er een 3-uit-4 regel van toepassing zal worden.

Dus voor haussiers geldt dat ze graag willen zien dat er nu doorgepakt wordt en dat er snel een beweging naar 1,1175 ontstaat. Bij een uitblijven daarvan blijven we zijwaarts bewegen en ligt de focus op een derde test van 1,10.

EUR/USD 180 Minuten Grafiek

technische analyse Euro Dollar 5 december 2019 180 min grafiek

De daggrafiek vertoont nog steeds een beeld van correctieve ontwikkelingen in noordelijke richting. Daar is niet veel in veranderd deze week. De intradag koersen zijn niet van grote impact geweest zover, dus kun je dat ook niet verwachten van de hogere time frames.

EUR/USD DagGrafiek

technische analyse Euro Dollar 5 december 2019 dag grafiek

Dat geldt dan natuurlijk helemaal voor de weekgrafieken met de lange termijn ontwikkelingen.

EUR/USD WeekGrafiek

technische analyse Euro Dollar 5 december 2019 week grafiek

Geef een reactie