EUR/USD: Vink

We zetten er een krul achter en focussen op nog lagere koersen. De vink is gezet, dat kan nog dieper.

Het sein van het einde van de correctie werd gegeven waarmee de trend een hervatting kende. De spreekwoordelijk inkt was nog niet droog en daar gingen we. Hup onder de 1,12 en wat nog belangrijker is, hup onder de vorige low. Daarmee is het vervolg van de down trend een feit geworden. Dus vinken we het eerste koersdoel van deze fibo extensie af en focussen we nu op het nog dieper gelegen tweede koersdoel dat zich bij 1,1060 bevindt. Er is een kleine kanttekening te maken voor deze beweging namelijk dat de OS stand lijkt aan te geven dat er overspannenheid te meten valt. Dat is geenszins het geval, de nuance van de RSI technieken wil dat bij het bereiken van nieuw territorium een OS stand juist als een teken van overtuiging gezien moet worden. met andere woorden nu we eenmaal op weg zijn kan het snel gaan. Momentum toename weet je wel.

EUR/USD 180min grafiek

Deze trend is ook lekker bezig. Hij begint net aan een versnelling dus is het niet verstandig om hiervoor te gaan liggen. De koersen kunnen makkelijk reiken naar niveaus in de buurt van de 1,10 zoals blijkt uit de ruimte die de trend biedt. Bij gebrek aan steun is het niet anders.

EUR/USD Daggrafiek

En zo ziet de grote trend eruit die op deze wijze een vervolg krijgt. De koersdoelen liggen hier al tijden op 1,10 en 1,05. Uiteraard kan het nog dieper maar daar komen we vanzelf bij als en indien het zover is dat daar peil op getrokken kan worden.

EUR/USD weekgrafiek

Eén reactie op “EUR/USD: Vink”

  1. Turbotrader says:

    Eindelijk een doorbraak, geduld wordt beloond ! proficiat !

Geef een reactie