EUR/USD: Versteiling

De koersen bewegen makkelijker neerwaarts dan naar boven. Zwaartekracht trekt en de helling wordt steiler.

Deze week heeft in het teken gestaan van de creatie van de volgende lagere top binnen het neerwaartse trend kanaal. Nu dat gelukt is zijn we aangekomen bij de zoektocht naar een volgende lagere bodem. We volgen in dit proces al een tijdje de lichtgroene lijnen. En ook met succes want behoudens de spike in april waarbij de boven kant van dit kanaal geschonden werd is het een prima richtingaanwijzer geweest. Echter, door de aanwezigheid van die gekke top in maart is het nu mogelijk geworden een versteiling van de trend waar te nemen.

De hellingshoek van deze lichtblauwe trend is een stuk groter maar voorlopig wijst hij op dezelfde doelen. Het ziet er naar uit dat we te maken gaan krijgen met koersen die onder de 1,11 noteren. En dat gaat niet lang op zich laten wachten zo lijkt het. Er was natuurlijk al een target gesteld dat zich bij 1,1057 ophoudt, die is nog steeds geldig. De versteiling vormt een bevestiging van deze focus.

EUR/USD 180 min graf

Dat doel vindt ook hier op de daggrafiek een bevestiging. We zien in de trend op dit timeframe dat het koersdoel van de intradag focus samenvalt met de mid point danger lijn. Een tussen steuntje dat je tegenkomt op weg naar de onderzijde van de trend. Die ligt weer een stuk dieper.

EUR/USD daggrafiek

Dat idee vindt hier op de weekgrafieken weer zijn bevestiging. De koersdoelen die hier zijn gesteld bevinden zich nog steeds op 1,10 en 1,05 daarna. Daar weer onder wordt een aanval op de pariteit een serieuze mogelijkheid. OM een nieuwe low te kunnen zetten moeten we dus wachten op het initiatief van de intradag timeframes. Daarna kan er pas er gezocht worden naar een volgend steunniveautje binnen de dalende trends.

EUR/USD weekgrafiek

Geef een reactie