EUR/USD: Versnelling

We maken ons op voor een nieuwe beweging met als doel een nieuw dieptepunt te bereiken. Here we go.

Op naar koersen die noteren met 1,10 er voor zou je zeggen. Waarom? Nou, het zit zo. Nadat de koersen onder de 1,1185 zijn gegaan in de afgelopen week is er een herstelletje begonnen. Het is voorlopig niet meer dan het wegwerken van de OS stand geweest. Inmiddels maakt de RSI een NR. Daarmee wordt aangegeven dat huidige koersen als duurder worden ervaren als de vorige keer dat we ze zagen. De hogere top in de RSI die bij de lagere top in de koersen hoort is daar getuige van. Bij een neerwaartse draai geldt nu dat het verschil in koersen tussen de toppen naar beneden geprojecteerd mogen worden. Dat houdt dus in dat we on opmaken voor nog zo’n rit naar beneden als we vorige maand hebben gezien. Dit herstelletje heeft tegelijk 50% retracement van de meest korte impuls naar beneden ingehouden als ook 38,2% retracement van de gehele beweging neerwaarts in april. De trend in het blauw is bereikt en de neerwaarts gerichte signalen stapelen zich op. Bij een draai neerwaarts kan er een versnelling ontstaan.

EUR/USD 180 min graf

Hier is niets dat dat tegenhoudt. Sterker, er wordt gesteld dat het intradag time frame in lijn loopt met het hogere time frame van de dagkoersen. Neerwaarts dus en wel in trendmatige modus. Zoals dat al tijden geldt en dus nu ook. In dit samenspel kan er gereikt worden naar koersen die zich bij 1,10 ophouden.

EUR/USD Daggrafiek

Op het langste time frame moet het nog beginnen spannend te worden. De koersdoelen staan al tijden op 1,10 en daarna 1,05. Langzamerhand kunnen we zelfs rekening gaan houden met de term pariteit. Het je je veiligheidsgordel al om?

EUR/USD Weekgrafiek

3 reacties op “EUR/USD: Versnelling”

 1. Gerrie says:

  Gökhan,

  We hebben vanmorgen die 1,1185 duidelijk overschreden. Waar ligt volgens jou de volgende weerstand?

 2. bruun says:

  Beste Gerrie,

  De H4 is pas OB op 1.1241.
  Ik verwacht de 1e weerstand op 1.1219.

  Gr.
  Bruun

 3. Gerrie says:

  Hartelijk dank Bruun.

Geef een reactie