EUR/USD: Verschil

“De enige escape voor het uiteindelijk neerwaarts doorbreken van 1.1180 lijkt een snelle neerwaartse duik en draai waarbij dan positieve divergentie tussen valutapaar en indicator ontstaat.” Aldus de DD van woensdag. Inderdaad is gisteren tussen valutapaar en indicator een verschil ontstaan.

De eerste test op de zone 1.1200 – 1.1180 is gisteren succesvol geweest. Anders verwoord, de aangehaalde zone heeft de verkoopdruk weten op te vangen. Met nadruk wordt echter gesproken van een eerste test.

In de achterliggende DD’s is de eerste weerstand voor EUR/USD gezet op 1.1250. Inmiddels is de koers van het valutapaar, onder aanvoering van de divergentie, al redelijk tot aan dit punt opgelopen. Voor de volledigheid van de DD daarom de opmerking dat boven 1.1250 een horde ligt rond 1.1265. Voor vandaag kan dus een eerste weerstandzone gedefinieerd worden tussen 1.1250 – 1.1265.

Pas boven deze zone klaart het technische beeld voor EUR/USD weer wat op. Het zoeken naar een mogelijke Negatieve Reversal gaat dus ook van start in de hierboven aangehaalde zone. Lukt het EUR/USD niet om op korte termijn de eerst gedefineerde weerstand te overwinnen, dan mag worden aangenomen dat een nieuwe afkoeling richting 1.1200 tot 1.1180 snel volgt.

EUR/USD: 180 MinutenGrafiek

Technische Analyse EURUSD 18 juli 2019 180 MinutenGrafiek

De MA lijnen staan in de daggrafiek nog positief. Dat neemt echter niet weg dat EUR/USD met de ontwikkeling van deze week bezig lijkt met een lagere top. Deze volgt dan op de hogere top van eind juni.  Worden de laatste drie toppen voorzien van een halve cirkel, zoals in onderstaande grafiek is gedaan, dan wordt de opmerking over het belang van 1.1180 duidelijk. In combinatie met de aangeduide achtereenvolgende toppen kan de lijn op 1.1180 omgedoopt worden in neklijn. Zo ontstaan de contouren van een hoofd schouder patroon.

Nu geldt een patroon pas als de triggerlijn, in dit geval 1.1180, wordt doorbroken. Zo ver is het nog niet! In de komende dagen zal de DD dus de verdere stappen richting en rondom 1.1180 centraal stellen.

Voor de volledigheid van de DD is wel alvast een volgende horizontale lijn getrokken op 1.1110.

EUR/USD DagGrafiek

Het langere termijn beeld voor EUR/USD is onveranderd het beeld van het grote neerwaartse trendkanaal sinds de toppen van 2018. In deze grafiek staan de MA-lijnen nog steeds in verkoopmodus. Daarnaast lukt het de RSI maar niet om boven het niveau van de vorige bodem van eind 2017 uit te komen.

Als zodanig noteert de indicator dus al lange tijd in de onderste helft van haar bandbreedte hetgeen geen teken van kracht is. Pariteit?

EUR/USD WeekGrafiek

Technische Analyse EURUSD 18 juli 2019 WeekGrafiek

Lees ook DailyDosis AEX en DailyDosis S&P500.

Eén reactie op “EUR/USD: Verschil”

  1. Geert-Jan Nikken says:

    De NR is gezet…kijken of EUR/USD nu wel door 1.1200 – 1.1180 zakt…
    GRS Geert-Jan

Laat een reactie achter