EUR/USD: Verlenging

Er volgt een neerwaartse extensie van de fibo retracement in EUR/USD. Zo mikken we in eerste instantie op 1,09,…

De intradaggrafieken hebben een stapje in de richting van een beslissing in de strijd om nieuwe richting gezet. De twee fibo grid houden elkaar al een tijdje in evenwicht waardoro er een impasse ontstond over de te volgen richting. De licht blauwe fibo grid zegt dat de daling naar en de test van 1,020 een correctieve beweging was, terwijl de donker blauwe beweert als gevolg van de meest recente aanval op 1,11. Die laatste ijkt te winnen waarmee een koersdoel in neerwaartse richting berekend kan worden. Deze komt in eerste instantie uit op 1,09 We gaan er van uit dat daarmee een nieuwe aanval op laagste koersen in tijden zal plaatsvinden. Daar houden we dan ook aan vast zolang de koersen onder 1,11 noteren.

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

technische analyse Euro Dollar 20 november 2019 180 minuten grafiek

Dat maakt dat op een time frame hoger een beweging in de richting van de neerwaartse trend kan ontstaan.  Een aanval op de laagste koersen draagt daarmee de lading dat hij waaraschijnlijk achter ons gelaten zal worden geheel in lijn der verwachting met de gedragingen binnen een trend. Lagere toppen en lagere bodems in dit geval.

EUR/USD DagGrafiek

technische analyse Euro Dollar 20 november 2019 dag grafiek

Zo worden we langzamerhand weer met de neus op feiten gedrukt. Één daarvan is dat de zone tussen 1,08 en 1,05 (die al tijden de focus vormt) nu wel eens versneld bereikt kan worden. Dan volgt de vraag of we in 2020 de pariteit weten vast te houden. Er is niets wat er op wijst dat dat gaat lukken. De trend is ook hier immers neerwaarts gericht.

EUR/USD Weekgrafiek

technische analyse Euro Dollar 20 november 2019 week grafiek

Geef een reactie