EUR/USD: Verkeerde Afslag

Het idee, zoals neergelegd in de DD van maandag, luidde dat de stijging van donderdag en vrijdag inderdaad correctief was en dat de beweging neerwaarts weer hervat kon worden. De koers zette gisteren echter nog een stap hoger. Wat is de schade?

Het wachten op verdere lagere koersen wordt op de proef gesteld. In onderstaande grafiek is EUR/USD door de ingetekende dalende weerstandlijn gebroken welke staat getrokken over het patroon van dalen sinds februari dit jaar. Tegen het niveau van de vorige toppen uit mei rond grofweg 1.1265 heeft het valutapaar vooralsnog echter haar meerdere gevonden.

Zie dat de RIS tot boven OB is opgeklommen, maar tegelijkertijd al negatieve divergentie begint te vertonen. Opnieuw is sprake van een 3-uit -4” setup. Ditmaal echter de negatieve variant. De drie items zijn: OB-notering, negatieve divergentie en trendbreuk.

De aangehaalde 1.1265 is ook vanuit een andere invalshoek van belang. Wordt de gehele daling vanaf februari onder de loep genomen dan is dat een beweging van 1.1516 naar 1.1107 geweest. Wordt van deze 4 figuren de eerste reactielijn op 38.2 procent berekend, dan verschijnt ook 1.1265. Zoals bekend hebben fibo-lijnen de neiging om als weerstand te fungeren.

Een daling terug naar de doorbroken weerstandlijn lijkt daarmee het meest waarschijnllijke scenario. Deze lijn noteert momenteel rond 1.1180. Voor de volledigheid van de DD staat ook een lijn over de toppen uit april ingetekend. Deze staat getrokken op 1.1325. Breekt EUR/USD toch door 1.1265 heen dan vormt dit tweede niveau het volgende obstakel.

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

Technische Analyse EURUSD 4 juni 2019 180 MinutenGrafiek

In de daggrafiek is met de beweging van gisteren een klein haarscheurtje ontstaan. Nog niets serieus en een ontwikkeling welke we ook al een keer in de tweede helft van maart hebben gezien. De koers is even boven de dalende weerstandlijn vanaf het laatste kwartaal 2018 uitgeklommen.

De RSI laat echter nog steeds een vrij neutraal beeld zien waarbij al heel lang geen duidelijke OB of OS notering is geweest. Reden om aan te nemen dat het nog veel te vroeg is om al van een definitieve doorbraak uit de neerwaartse dagtrend te spreken.

EUR/USD DagGrafiek

Technische Analyse EURUSD 4 juni 2019 DagGrafiek

Het langere termijn beeld is niet veranderd. Daar is meer voor nodig dan de oprisping die tot nu toe is geweest. Nog steeds eerste koersdoel van 1,10. Daaronder geldt dat er pas enige steun verwacht mag worden bij het tweede doel van dit time frame. De 1,05. Daaronder?

Tja, pariteit? Lijkt me onafwendbaar met de gekozen koers, al duurt het wel lang.

EUR/USD WeekGrafiek

Technische Analyse EURUSD 4 juni 2019 WeekGrafiek

Lees ook DailyDosis AEX en DailyDosis S&P500.

2 reacties op “EUR/USD: Verkeerde Afslag”

 1. bruun says:

  Waarde Geert-Jan,

  Dank voor uw DD.
  Indien de prijs deze week boven de 1.13 sluit hebben we een RSI van 50.
  Maar komen eerst de MA20 nog tegen op ca. 1.1269.
  Dus blijf mijn shorts vasthouden op dit moment.

  Gr.
  Bruun

 2. Waarde amice,
  Ik ben elke dag steeds iets minder bear op EurUsd aan ‘t worden; i.e. de twijfel begint toe te slaan. Ik zie namelijk mijn vriendjes goud & zilver wat oplopen, hetgeen een minder goed bericht is voor de EurBears, aangezien edelmetaal historisch bezien de inverse beweging maakt op de USD. Slechts zelden bewegen de edele metalen opwaarts versus alle wereldvaluta; dat zou een onthechting van de valuta betekenen en is iets waar de goud-bulls voorlopig alleen maar van kunnen dromen. Daarom hoop ik op een scherp oog en een kritische mind over het al dan niet inruilen van het bearscenario van de EurUsd…..

  Met respect & herzliche grüßen,
  Gijs

Laat een reactie achter