EUR/USD: UitStel

In aanloop naar de uitspraak van de FED morgenavond krabbelt EUR/USD voorzichtig wat op. Het is allemaal nog niet met veel overtuiging.

Nog steeds gaat de gedachte van de DD uit naar lagere koersen. Zoals bekend wijst het koerspatroon in de daggrafiek naar koersen rond 1.1000. Van deze visie is nog niet afgestapt. De titel van vandaag is echter een verwijzing dat de vervolgstap naar lagere niveaus eventjes lijkt uitgesteld.

In de DD van maandag zijn al enkele elementen aangehaald op basis waarvan een nieuw herstel binnen het dalende trendkanaal niet mocht worden uitgesloten. Zoals in de inleiding opgemerkt heeft EUR/USD dus de eerste voorzichtige stappen in dit proces gezet. Vanaf vandaag staat onder de bodems van de RSI een lijn getrokken. De verwachting luidt dat deze lijn spoedig zal worden gebroken. Een breuk van de lijn impliceert het startpunt van de volgende verkoopdruk in EUR/USD. Deze nieuwe druk moet de koers dan onder 1.1100 brengen. Uiteraard is de zoektocht naar een volgende NR gestart.

Dat neemt niet weg dat het herstel nog wel een stapje verder kan reiken. De gisteren geintroduceerde dalende lijn over de toppen van 19 en 25 juli is inmiddels overwonnen en al succesvol getest als steun. Met deze ontwikkeling lijkt ruimte gecreëerd tot aan opnieuw de zone 1.1180 – 1.1200. Let wel, de DD ziet de mogelijkheid van een stap richting deze zone als niets meer en niets minder dan een beweging binnen de onderliggende dalende trend.

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

Technische Analyse EURUSD 30 juli 2019 180 MinutenGrafiek

In de dag-grafiek ligt de nadruk al een aantal DD’s op het ingetekende koerspatroon. Het betreft een hoofd-schouder formatie. Het richtpunt van de set-up is bepaald op 1.1000. Nu vorige week de neklijn netjes als weerstand is getest moet in de komende dagen een vervolg van de daling volgen. Oftewel de G.

Wel blijft de DD onveranderd alert op de RSI in de daggrafiek. Twee zaken zijn van belang. Steunlijn en (nog) niet OS. Zie ingetekende pijl. Het gevaar voor positieve divergentie ligt op de loer!

EUR/USD DagGrafiek

Technische Analyse EURUSD 30 juli 2019 DagGrafiek

Het langere termijn beeld voor EUR/USD is onveranderd het beeld van het grote neerwaartse trendkanaal sinds de toppen van 2018. In deze grafiek staan de MA-lijnen nog steeds in verkoopmodus. Daarnaast lukt het de RSI maar niet om boven het niveau van de vorige bodem van eind 2017 uit te komen.

Als zodanig noteert de indicator dus al lange tijd in de onderste helft van haar bandbreedte hetgeen geen teken van kracht is. Pariteit?

EUR/USD WeekGrafiek

Technische Analyse EURUSD 30 juli 2019 WeekGrafiek

Laat een reactie achter