EUR/USD: Tussengas?

Deze week begint met een dreiging om te versnellen. Is dit de korte stilte bij het opschakelen?

In feite is er niets aan de hand. Maar omdat de week begint en we vanuit dat moment moeten analyseren is de boodschap dat er begin deze week een klein neutraal moment is ingelast. Dat zie je aan de stand van de RSI. Dat zie je ook aan de stand van de koersen die midden in het trendkanaal staan. Dat neemt niet weg dat de richting buiten het moment van de dag om duidelijk neerwaarts is. Daar zijn de twee trendjes in het lichtgroen en blauw getuige van. Daar is geen twijfel over mogelijk. Wat er momenteel aan de hand is is dat de verschillende technieken op het punt staan elkaar te bevestigen.

De aandacht gaat hierbij uit naar de VG’s. Deze hebben tot nu een opwaarts cross gekend terwijl de trend aan het versteilen is in de tegengestelde richting daarvan. Het vertragende effect van de VG’s heeft daar even tegenstand aan geboden maar nu is het bijna zover. De tot nu uiterst betrouwbaar gebleken VG combi staat op het punt een neerwaartse cross te maken hetgeen de trendmatigheid van de beweging zal bevestigen. Dat het voor het eerst gebeurt op een niveau waar de vorige opwaartse cross plaatsvond is ook een teken van de versteiling van de trend. Het zegt zoveel als dat de correctie in dit geval geen toevoeging heeft gekend.

EUR/USD 180 min graf

Op dit time frame maakt dit allemaal niets uit. De trend is hier veel ruimer en heeft een veel groter bereik naar de onderzijde van de trend. Daardoor moet rekening gehouden worden met een momentum toename in lijn met de trend en de neerwaartse cross van de VG’s.

EUR/USD daggrafiek

Als je het over ruimte naar de onderzijde van de trend hebt is hier helemaal een gapend gat te zien. Voordat we daar uit komen is de wereld helemaal anders kan ik je zeggen. Voorlopig focussen we dan ook op de eerder gestelde koersdoelen bij de 1,10 en de 1,05 daar weer onder. Dit zijn fibo projectie levels om precies te zijn.

EUR/USD weekgrafiek

Geef een reactie