EUR/USD: Touch & Go (maar dan neerwaarts)

De retracement is bereikt, de correctie is voorbij en dus kunnen we weer neerwaarts. Het was kort beleefd.

De opwaartse tik nadat er nieuwe lows waren bereikt is ten einde gekomen met het afbuigen van de koersen. De neerwaartse richting is weer aangemeten waardoor er een lagere top aan de serie binnen de cyclus wordt toegevoegd. De neerwaartse trendmatigheid is daarmee in tact gebleven. Zo kunnen we weer focussen op nieuwe laagste koersen in tijden. Het idee is al een tijdje dat de USD sterker wordt en de EUR zwakker. Wie welke zet doet in dat proces is niet echt belangrijk, per saldo gaat het om de verhouding. Het koersdoel is de licht blauwe zone waarvan de bovenzijde al eens aangetikt werd. Nu is het tijd om naar koersen tussen de 1,09 en de 1,08 op zoek te gaan, bij de onderzijde van het bewuste blokje dus. Daar ligt ook de onderzijde van de trend die mogelijkerwijs, tijdelijk, wat meer houvast kan gaan bieden.

EUR/USD 180 Minuten Grafiek

technische analyse euro dollar 9 september 2019 180 min gr

De daggrafieken zeggen dat de neerwaartse richting de voorkeur heeft. Dit is zo wanneer de trend bekeken wordt die zijn bevestiging kent door de neerwaartse focus van de VG’s. Na een lagere top volgt een lagere bodem en na een lagere bodem een lagere top, is daarbij het idee. Dat is al tijden succesvol gebleken en er is geen reden om daar nu verandering in te verwachten. Voorts geldt dat de OS stand is weggewerkt hetgeen zoveel zegt als dat de huidige koersen niet meer als extreem gelden.

EUR/USD DagGrafiek

technische analyse euro dollar 9 september 2019 dag gr

Hier op de lange termijn grafiek kabbelen we rustig voort in neerwaartse zin. We zijn daarbij op weg naar het koersdoel dat zich vlak bij de 1,05 ophoudt. Die focus is aangemeten door de fibo grid in het oranje. Eventuele steun wordt pas mogelijk geacht in de zone tussen de 1,08 en de 1,05. Dat komt mooi overeen met de onderzijde van de neerwaartse trend in de bovenste grafiek overigens. Dat  gezegd hebbende, neerwaarts dus.

EUR/USD WeekGrafiek

technische analyse euro dollar 9 september 2019 week gr

Geef een reactie