EUR/USD: Tijd voor Actie

Na lange tijd van impasse is het NU tijd om in actie te komen. De strijd om 1,13 is losgebarsten!

Bij een dergelijk belangrijk niveau zal het behoud of de breuk niet zonder slag of stoot verlopen. Er gaat nu een beetje getwijfeld worden of dit nou laag is of dat we er nu doorheen zijn en nog lager gaan focussen. De belangen zijn er naar en hier is een plan hoe er mee om te gaan.

EUR/USD 180 min graf

Aangezien er veel te vertellen is, vallen we direct met de deur in huis. Er zijn twee verhalen die je in de gaten moet houden. Het eerste deel is opwaarts gericht want na de breuk van de 1,13 gisteren hebben we een situatie waar de 3-uit-4 regel op van toepassing is. Ik noem ze even snel op 1, OS, 2. positieve divergentie, 3. trendbreuk  RSI. Dat laatste lijkt mij een bewijs voor degenen die twijfelen aan het feit dat de RSI vooruitloopt op de verwachting omtrent de koers, maar dat is een andere discussie. Nu gaat het om de potentie van deze correctie. Die is niet veel zal ik je zeggen. De rode bogen staan er al in getekend want als deze uptick niet meer dan een pull-back blijkt te zijn dan kunnen we met gemak en hoge waarschijnlijkheid de vorming van een NR verwachten in de komende sessies. De NR blijft mogelijk zolang de koersen onder de 1,1350 noteren. Dus, samengevat betekent dit dat we omhoog focussen om scherper te kunnen geven. 1,13 zelf is de eerste kandidaat gezien de uurgrafiek maar eigenlijk is alles prima zolang de vorming van de lagere top maar ruim onder de 1,1350 plaats heeft. Hoe verder van de 1,1350 gevormd des te meer er neerwaarts te projecteren valt.

Dat valt dan mooi samen met de van de week gevormde neerwaartse cross van de VG’s op de daggrafiek. Die zeggen dat de focus verlegd dient te worden van correctief zijwaarts naar neerwaarts met momentum toename.

EUR/USD Daggrafiek

Daarmee komt de weekgrafiek weer in beeld waarin de focus nog steeds 1,10 en 1,05 daarna is. Als of er niets gebeurd is en de tijd genomen is om dit te formeren. Er is weldegelijk een strijd gevoerd waarbij de positivo’s dreigen op te geven. Als er opgegeven wordt dan kunnen we versnellen naar de eerder gestelde lager gelegen doelen.

EUR/USD Weekgrafiek

Geef een reactie