EUR/USD: The Deep

Met de laagste koersen op de schermen gaan we het weekend in. Maar het kan nog dieper volgende week.

Behoudens ten tijde van de luchtbel die de Fed maakte in de laatste week van april is deze lichtgroene trend een zeer betrouwbare richtingaanwijzer gebleken. De VG’s in deze beweging zijn eveneens van grote waarde geweest. Met name in het bepalen van de correctie en hervattingsmomenten. De laatste actie vanuit die hoek is te zien gegeven bij de rode cirkel waarna het diepere water is opgezocht. In deze neerwaartse trend is er nu ruimte genoeg om naar de koersen te reiken die nog een figuur lager noteren. De eerste weken van mei lenen zich erg goed voor het bepalen van het tijdspad daar naartoe.

Tussendoor is de OS meting weggewerkt zonder dat daarbij terrein is teruggeven. Dat mag sterk heten en nodigt uit voor een volgende push naar beneden nu de krachten weer verzameld zijn tot normale niveaus. Deze ontwikkeling heeft zijn uitwerking op de hogere timeframes. Die verhouden zich als volgt in deze week van de belangrijke versterking van USD.

EUR/USD 180min graf

Na de lagere high is er nu ook een lagere low gerealiseerd. Dat is geenszins een bodem voorlopig en gezien de ruimte binnen de trend op dit time frame is het ook geenszins veilig om te verstellen dat een bodem nabij zou zijn.  Ook de RSi zegt dat er ruimte zat is om naar de 1,10 te reiken zonder dat daarbij vreemde capriolen uitgehaald hoeven te worden. Het plan is daar, duiken maar. Dat rijmt ook nog.

EUR/USD daggrafiek

Hier is het helemaal nog niet aan de orde, een bodem. Sterker de versnelling dreigt op dit time frames waardoor je zo maar een paar cent kunt afleggen. Niet tegen ingaan is mijn mening hierover. Targets liggen op 1,10 en 1,05, waarmee niet gezegd is dat het daar ophoudt. Er bestaat ook nog zoiets als pariteit.

EUR/USD weekgrafiek

Geef een reactie