EUR/USD: Testie Testie

Het is tijd voor the testimony van Powell en het muntenpaar houdt het bij een test van 1,12 voorlopig.

Oftewel Jerome moet even op het matje de komende dagen. De markten gaan daar een hint in zoeken waar het gaat om de vooruitzichten voor de rente. Alweer? Ja alweer, zucht. En dat terwijl de beste man nog geen maand geleden heeft verklaard waarschijnlijk de rente te zullen verlagen als dat nodig blijkt te zijn. Als en indien de trade war met China de economie te veel negatief beïnvloedt. Wat wil je nog meer weten?

De markt houdt nog even zijn adem in voor de zekerheid want vandaag zien we een afname van de dalingssnelheid van EUR/USD. De koersen zijn aangekomen bij 1,12 gisteren en houden het even voor gezien met het uitprijzen van de eventuele rente verlaging voor deze maand. Daarmee zijn we een beetje in niemandsland gebleven want zolang de koersen onder de 1,1265 blijven noteren geldt dat er een lagere top verwacht mag worden. De RSI was bij het dalen OS geworden en poetst dat even weg. Meer is er niet aan de hand voorlopig. Als je iets knijpt met je ogen dan zie je wel dat er een min of meer zijwaarts verloop is ontstaan na de oplevingen van juni. De boel zien er daardoor redelijk stabiel uit voor de zomer als je dit time frame beziet. De VG’s geven echter nog steeds aan dat je rekening moet houden met een diepere kniebuiging dan we tot nu toe hebben gezien. Zolang de 1,1180 onder de koersen blijft is echter ook dat effect beperkt. Pas buiten de hier genoemde niveaus kun je spreken van nieuw elan en dus waarschijnlijk nieuw nieuws.

EUR/USD 180 Minuten Grafiek

technische analyse euro dollar 10 juli 2019 180 min gr

Het min of meer zijwaartse verloop van de koersen kent een langere historie als je de daggrafieken erbij pakt. Maar ook hier is het niet echt spannend deze week. De VG’s zijn opwaarts gefocust en de koersen kijken of er een hogere bodem gevonden kan worden. Daar is het nu nog te vroeg voor maar de kansen zijn best goed te noemen zolang de 1,1180 behouden blijft.

EUR/USD DagGrafiek

technische analyse euro dollar 10 juli 2019 dag gr

Op de lange termijn is het echter nog niet klaar met de steeds duurder wordende USD. Nog lang niet zelfs. Daar moet deze zomer een serieus hard ei over gelegd worden anders is een verdere daling onvermijdelijk. Voor nu speelt dit time frame een mineure rol.

EUR/USD WeekGrafiek

Geef een reactie