EUR/USD: Stroperig

De stijging van EUR/USD verloopt stroef en stroperig. Dit is in lijn met de neergelegde insteek. Deze luidde/luidt: “Hogere koesen voor het valutapaar moeten/mogen in deze grafiek (=lees, WeekGrafiek) slechts gezien worden als reactief. De DD houdt daarom rekening met een scenario waarin het opzoeken van hogere niveaus in onderstaand afgedrukte grafiek moeizaam zal verlopen.”

Zie dat de bovenkant Wolk als steun/vangnet fungeert. De DD herhaalt vanochtend haar eerste horizontale steun op 1,1305. Onder dit niveau lijkt een terugval naar 1,1250 aannemelijk. Zie dat een stap naar dit laatste niveau een nieuwe daling onder de Wolk impliceert. De lange lijn van deze indicator is immers inmiddels al boven de ingetekende volgende horizontale steun gekropen.

Met EUR/USD >= Wolk, Wolk Groen en EUR/USD >= eerste horizontale steun, houdt de DD vast aan de gedachte dat de lijnen boven de huidige koersstand als magneet kunnen fungeren. Zoals bekend ligt de eerste op 1,1385 welke eerder in de week als een keer spot-on is getest. Let wel, een stijging van het valutapaar zal naar alle waarschijnlijkheid zwaar, lastig, stroef en stroperig verlopen.

Succes!

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

Geef een antwoord