EUR/USD: StappenPlan

In de DD van woensdag, Kantelen, is het langere beeld voor EUR/USD neergelegd. De gepresenteerde visie zal de rode draad vormen door de komende DD’s waarin het StappenPlan binnen het grotere beeld beschreven zal gaan worden.

Zoals gisteren aangegeven gaat het grotere beeld uit van verdere zwakte in EUR/USD. Ook in onderstaande grafiek stapelen de aanwijzingen voor lagere koersen zich op. Allereerst is de wolk weer gedraaid. Zij kleurt nu rood en hangt als een duwend juk boven de huidige koersbeweging.

Daarnaast is de RSI van bovenste helft naar onderste helft bewogen. Anders verwoord, de Bull Market Range heeft plaatsgemaakt voor een Bear Market Range. Idealiter duwt de indicator binnen korte tijd een keertje onder OS.

Tot slot de ingetekende horizontale lijnen. In de eerdere DD’s van deze week is de eerste tussensteun gezet op 1.1780/65. Wat opvalt is dat na het kraken van de steun dezelfde zone nu fungeert als eerste weerstand.

Op 1.1685 staat een volgende lijn getrokken. De nieuwe range voor nu komt dus te liggen op 1.1765/80 weerstand en 1.1685 koersdoel.

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

Technische Analyse EURUSD 15 oktober 2020 180 MinutenGrafiek

2 reacties op “EUR/USD: StappenPlan”

 1. SRC says:

  Waarde Geert-Jan,
  Dank voor uw “stappenplan”. Volg deze short-guitig.
  MVG.,
  Bert

 2. SRC says:

  Waarde Geert-Jan,
  Proficiat…1,1692. Acht u een “reactief herstel” richting 1,1721 ( 50% retracement level ) mogelijk (?)
  MVG.,
  Bert

Geef een reactie