EUR/USD: SpeelVeld

Laat oude doorbroken trendlijnen staan. In een latere fase komen ze veelal weer van pas. Maar dan wel in een tegenovergestelde functie. De lijn waarnaar wordt verwezen is uiteraard de lijn op 1.1110.

In de komende dagen mag ik weer uw gastheer zijn wat betreft de visie voor EUR/USD. De laatste keer dat ik dit mocht doen was een aantal weken terug en toen stond het niveau 1.1110 centraal in de DD. Het doet mij dan ook deugd dat deze DD aftrapt met de opmerking dat het niveau 1.1110 momenteel de bovenkant bepaald van het huidige speelveld voor EUR/USD. Zie hier Stelregel 15 uit de Dikke Nikken in de praktijk.

Na het benoemen van de bovenkant van het speelveld komt natuurlijk direct de vraag naar voren “waar ligt dan de onderkant?” Deze wordt gezet op 1.0925.  Maar dat is bijna twee figuren! Dat is wel ruim. Dat klopt. Maar vergeet niet, die 1.0925 is niet van vorig jaar. Nog geen twee sesies geleden stond deze zone gewoon in het scherm!

Wat opvalt bij de aangehaalde laagste koers is dat de RSI in onderstaande grafiek wel tot OS reikte. Bij  het ingezette herstel tikte dezelfde indicator echter niet tot boven OB. Reden om aan te nemen dat de verkoopdruk onveranderd overheerst voor EUR/USD.  Tussen de huidige stand van EUR/USD en de benoemde 1.0925 zijn uiteraard nog wel wat tussenstations te benoemen.

Binnen het grotere beeld van verkoopdruk richt de DD zich in eerste instantie op 1.1045 en 1.1015 respectievelijk. De eerste is gebaseerd op de MA50 lijn in onderstaande grafiek. De tweede op de oude bodems. Zie ingetekende horizontale lijn op 1.1015.

EUR/USD: 180 MinutenGrafiek

Technische Analyse EURUSD 16 septem

In de dag-grafiek is al lange tijd sprake van een patroon van lagere toppen en lagere bodems. In dit licht bezien moet de opleving van donderdag en vrijdag dan ook gezien worden als een zoektocht naar de volgende lagere top. Het spel lijkt zich momenteel echter af te spelen in de indicator.

Al enkele maanden noteert de RSI in een Bear Market Range. Een ondersteuning voor de hierboven neergelegde gedachte dat verkoopdruk momenteel de overhand heeft. Maar er is meer!

In onderstaande grafiek staat een grote Negatieve Reversal ingetekend. Het ijkpunt van deze set-up komt uit op 1,0900(!!). En dat vormt weer een handvat voor de gedachte dat de onderkant van het huidige speelveld rond 1.0925 ligt.

EUR/USD DagGrafiek

Technische Analyse EURUSD 16 september 2019 DagGrafiek

Het langere termijn beeld voor EUR/USD is onveranderd het beeld van het grote neerwaartse trendkanaal sinds de toppen van 2018. In deze grafiek staan de MA-lijnen nog steeds in verkoopmodus. Daarnaast lukt het de RSI maar niet om boven het niveau van de vorige bodem van eind 2017 uit te komen.

Als zodanig noteert de indicator dus al lange tijd in de onderste helft van haar bandbreedte hetgeen geen teken van kracht is. Pariteit?

EUR/USD WeekGrafiek

Technische Analyse EURUSD 16 september 2019 WeekGrafiek

5 reacties op “EUR/USD: SpeelVeld”

 1. Geert-Jan Nikken says:

  De 1.1045 is inmiddels binnen…druk blijft echter aanwezig…nu naar 1.1015.
  GRS Geert-Jan

 2. Geert-Jan Nikken says:

  Gaarne!…1.1015
  GRS Geert-Jan

 3. Cor says:

  en al wat lager

 4. Geert-Jan Nikken says:

  Op naar 1.0925….dat is in ieder geval het idee…
  GRS Geert-Jan

Laat een reactie achter