EUR/USD: Spanning Stijgt (Koers daalt)

Het wachten is begonnen. Welke verrassing staat ons te wachten? EUR/USD boven of onder 1,10 met Kerst?

Na een kortstondig kiekje onder de 1,10 staan koersen er nu weer vlak boven. Het zijn verkennende bewegingen zo lijkt het. Om een s te bezien wat er onder 1,10 ook al weer zat. Nou niet veel, tot je bij 1,09 aankomt. En dan is dat ook niet veel wat verkopers tegen kan houden. Met een genormaliseerde stand van de RSI op de schermen zijn we er weer kaar voor. De daling kan weer hervat worden. De vermoeidheid na de vorige verkoop acties is weer overwonnen en er is voldoende conditie om neerwaarts te drukken. De focus  ligt daarbij op 1,09 in eerste instantie en uiteindelijk ook lager.

EUR/USD 180 Minuten Grafiek

technische analyse Euro Dollar 2 december 2019 180 min grafiek

Want, net zoals het het geval was halverwege dit jaar, de hoger koersen van de afgelopen weken waren onderdeel van een correctie in de down trend! Inmiddels staan we met de dreiging van de 180 minutengrafieken weer aan de vooravond van een hervatting van deze trend. Vergelijk de koersen binnen de oranje ellipsen maar. Beide hebben de correctiefase afgerond middels een koerspatroon dat neerwaarts wijst. Eerst de H&S en nu de Dubbele Top…

EUR/USD DagGrafiek

technische analyse Euro Dollar 2 december 2019 dag grafiek

Dat maakt weer dat de lange termijn neerwaartse trend in de laatste weken van het jaar dreigt hervat te worden. De focus is hier al tijden dat we koersen gaan zien tussen 1,08 en 1,05. Als regel matige lezer van deze column weet je ook vast dat we er van uitgaan dat het ook daar niet gaat ophouden met dalen. Pariteit wordt in 2020 de uitdaging.

EUR/USD WeekGrafiek

technische analyse Euro Dollar 2 december 2019 week grafiek

Geef een reactie