EUR/USD: SinkHole

Of te wel een gigantisch groot gat in de bodem. O die! Yep, en wel onder 1,09. Zo ziet dat er uit.

We beginnen de analyse van de dalende beweging aan de hand van koersen die na de top hebben plaatsgehad. De meest rechtse top in de koersgrafiek is lager dan de vorige. Hij is gerealiseerd op 50% van de neerwaarts afgelegde afstand na de eerste top. We zien ook dat de VG’s inmiddels een neerwaartse cross hebben getoond. Nog even aandacht voor de RSI in dit verhaal. De rode ellips in de RSI geven aan dat koersen eerst als overgekocht ( lees OB) werden benoemd bij 1,1150. Nu recent is dat al het geval geweest bij koersen vlak onder 1,11. Dus een half figuur lager bekruipt de markt al het gevoel van hmmm, het is wel een beetje hoog aan het worden. Dat werd genormaliseerd middels een daling en nu staan we op een haar na bij koersen onder 1,10. Daaronder volgt een daling naar 1,09 en dat is het enige dat we als houvast kunnen bestempelen.  Overigens dat is tegelijk het koersdoel van de rode fibo grid. Erg dunnetjes voor haussiers dus

EUR/USD 180 Minuten Grafiek

technische analyse Euro Dollar 28 november 2019 180 min grafiek

In de daggrafiek zie je wat dat betekent in het iets grotere geheel. Het wordt daarbij tijd voor een nieuwe low in de neerwaartse trend. De fase die we al correctief hebben bestempeld ( oktober tot nu is vergelijkbaar met de koersen uit de andere oranje ellips. Zie ook wat er gebeurt wanneer in een dergelijke trend een eerste lagere top na een correctiefase afgerond is. Dat is bij de eerste beste daling onder 1,10 die langer blijft staan dan een dag. Verder, kijk ook hier naar de RSI. Die bevestigt dat de correctie in de bear market range (grote rechthoek in blauw)  voorbij is en dat de dalende trend in tact blijft.Daarbij is het tijd voor een nieuwe aanval op de OS zone. Dat kan alleen met koersen die onder de vorige low noteren. Ook hier zijn we er klaar voor dus.

EUR/USD DagGrafiek

Op de weekgrafiek komt de lange termijn focus van koersen in de zone tussen 1,08 en 1,05 daarmee weer een stapje dichterbij. Let wel, dat is niet de bodem of het einde van de daling. De trend is duidelijk en ook daar is behoefte aan een nieuwe low ergens volgend jaar.

EUR/USD WeekGrafiek

technische analyse Euro Dollar 28 november 2019 week grafiek

 

Eén reactie op “EUR/USD: SinkHole”

  1. Cor says:

    Mooi, de goede richting blijven volgen, dank voor update

Geef een reactie