EUR/USD: Shaken not Stirred…

Zit er een plan achter (complottheorie), karma van het kapitalisme (logica dus), of is het gewoon stom toeval?

Ik start de column van vandaag met een verwijzing naar een van onze lezers, Muy Grande (alias van de lezer). In reactie op mijn column van gisteren verwees hij naar de Milkshake theorie. Daar heb ik niet echt een mening over maar wilde het belang van de huidige koersniveaus nog eens benadrukken aan de hand van de lange termijn grafiek. De heeele lange termijn grafiek wel te verstaan die van voor het bestaan van de EUR en misschien wel van ver voor het bestaan van menige belegger/lezer van TradeIdee.

Deze grafiek geeft aan dat het dalende rode kanaal een correctie vormt op de grote stijgende trend in het groen. Ik ga niet verder in op de validiteit van deze vergelijking want naar mijn idee is het maar raar om het begin van deze grafiek in een vergelijkbaar daglicht te zetten als het einde gezien de hele grote verschillen op bijna alle vlakken. Wat heeft 1984 te maken met 2020, geen idee gewoon. Maar dat kan natuurlijk ook komen door mijn gebrek aan voorstellingsvermogen, het zal evengoed. Het belang van wat er bij benadering van pariteit gaat gebeuren lijkt me echter duidelijk. Deze grafiek dient ter aanvulling van wat er gesteld werd in reactie op mijn schrijven. M.a.w. als er dan iets gesteld wordt heb ik graag de juiste grafiek er bij. 🙂 .  Tot zover de ultra lange termijn, want wat er ook gebeurt het zal stap voor stap moeten plaatsvinden. We zoomen daardoor in voor meer detail in de volgende grafieken.

EUR/USD Maandgrafiek

Technische Analyse EURUSD maand grafiek 6 mei 2020

Hier is meer relatie tot het recente te vinden. De koersen bewogen eerst onder de groene lijn waar ze steun aan vonden. Inmiddels bewegen koersen onder deze stijgende lijn en vormt zij een beperking op de stijging. Dus is het weerstand geworden. Tegelijk valt een zijwaarts gedefinieerde range in koersen op die met de stippen lijnen is weergegeven. Bij 1,10 vonden beide weerstanden elkaar en is de koersgrafiek begonnen met de meest recente daling. Dat viel samen met een overspannen meting in de spanningsmeter die aangegeven is met de rode pijl. Meer detail in de volgende grafiek.

EUR/USD 180 Minuten Grafiek

Technische Analyse EURUSD 180 minuten grafiek 6 mei 2020

Hier op de 30 minutengrafiek blijkt dat de koersen de stijging aan de hand van de blauwe lijn hebben verlaten en inmiddels aan de hand van de rode dalende leidraad bewegen. Dat werd kracht bijgezet gisteren ten tijde van de uitspraken van de Duitse rechter die oordeelde dat het ECB beleid buiten de bedoelde grenzen was getreden. Onze spanningsmeter vertoont inmiddels ook een bear market range, dus dat bevestigt te meer de overtuiging daarbij. Hoe dan ook de daling is voortgezet en mikt inmiddels op onderzijde van de gestelde range bij 1,0750. Dat idee houden we aan zolang de koersen onder de middelste stippellijn en de rode dalende weerstandslijn noteren. Pas als deze beweging meer doorgang vindt en de steunen slecht wordt meer opschudding verwacht.

EUR/USD 30 Minuten Grafiek

Technische Analyse EURUSD 30 minuten grafiek 6 mei 2020

4 reacties op “EUR/USD: Shaken not Stirred…”

 1. Bernard says:

  Prachtige maandgrafiek. Kan de rechterkant nog iets beter in beeld gebracht worden.?

 2. August says:

  IDD mooie maandgrafiek. Thanks! Zijwaarts gehobbel, en we zitten nu in het midden.

 3. Gökhan Erem says:

  Tuurlijk, echter, definieer beter ajb

 4. Muy Grande says:

  Goede column 🙂

  Een belangrijk onderdeel van het fundamentele verhaal is dat er voor 13 biljoen (trillion) aan dollarschuld uitstaat in het buitenland. Dit moet terugbetaald worden en gaat ervoor zorgen dat er een enorme run op de (buiten de VS) schaarser wordende dollar komt.

  En wat betreft het technische verhaal: een negatieve doorbraak van zo’n enorm lange termijn steunlijn heeft waarschijnlijk enorme implicaties. In het dalende lange termijn kanaal is nu de 0,80 te zien.

Geef een reactie