EUR/USD: R,S,V,D,V en weer doorgaan….

Rennen Springen Vliegen Duiken Vallen etc, met dank aan meneer Herman van Veen. Zo ook in EUR/USD.

… even voor de volledigheid en bezien vanuit de copyright regels, maar ook uit grenzeloos respect voor meneer Herman van Veen en zijn werken uiteraard, deze link met dit liedje

Dan nu ter zake. De koersen hebben haast en er is geen sprake van opzij opzij opzij. Hoogstens is dat van toepassing voor de kopers van EUR/USD, en dat is dan een goed bedoeld advies. Vrijblijvend uiteraard, want je moet het allemaal zelf weten. Wat je ook moet weten is dat we hier al tijden die scenario voorzien.

Ok, maar wat nu dan? Nou er valt weinig toe te voegen aan de overtuiging die getoond wordt. Tuurlijk dit soort bewegingen nodigen uit om hele scherpe correcties te pogen. Maar je moet dan wel weten dat het dat is. Een correctie dus en niet een draai. Een correctie dient dan ook benut te worden om opnieuw te positioneren voor de hoofdrichting. Die is hier onmiskenbaar neerwaarts en niet opeens anders omdat er al een behoorlijk eind gedaald is. De implicaties van de versnelling op het korte timeframe zijn zichtbaar op het hogere van de daggrafieken. Ik nodig je dan ook uit om met me mee te gaan naar de daggrafiek hieronder. Echter, niet voordat ik heb gezegd dat enige correctieve ontwikkeling naar 1,09 en iets hoger best mogelijk is momenteel. Nogmaals, wellicht ten overvloede, maar toch benadrukkend, wil ik daarbij zeggen dat dat dan hoogstwaarschijnlijk een nieuw punt is om een diepere kniebuiging te starten.

EUR/USD 180 Minuten Grafiek

Technische Analyse EURUSD 180 Minuten Grafiek 13 februari 2020

Deze daling is een vervolg van de fibo grid die bij 1,12 een 61,8% retracement heeft afgegeven. De correctie die dus 61,8% corrigeerde is beëindigd met het doorbreken van de groene stijgende lijn waarna de neerwaartse trend werd hervat en de versnelling is opgetreden. Het was nog even pull-backen maar daarna was het alleen maar duiken. Vanaf 1,11 tot en met hier. Hier ligt ook het eerste koersdoel van de fibo tool die we gebruiken. Het tweede doel ligt een stuk lager namelijk ergens bij de 1,0750. En dat is niet per se het einde van de daling, het is slechts een mikpunt in de daling.  Mijn idee zou zijn gebruik iets hogere koersen om mee te doen in de verdere daling. Go with the flow dus. Als je er tegen in wilt gaan en hausse posities wilt aangaan moet je het lekker zelf weten, maar dat kan natuurlijk ook. Vanuit mijn optiek is echter wederom een quote uit het hierboven aangehaalde liedje van toepassing, namelijk ….. “een andere keer misschien!”

EUR/USD DagGrafiek

Technische Analyse EURUSD DagGrafiek 13 februari 2020

5 reacties op “EUR/USD: R,S,V,D,V en weer doorgaan….”

 1. bruun says:

  Beste Gokhan,

  Bedankt voor uw DD.
  De EURO krijgt flinke klappen. Zie ook EURCHF deze loopt bijna in 1 rechte lijn down richting oude niveaus van enkele jaren geleden.

  Je zou toch haast denken dat een correctie niet kan uitblijven nu we in veel paren OS zijn?

  Gr.
  Bruun

 2. Gökhan Erem says:

  Ook daar is het een trend en geen zijwaartse beweging waardoor je bijvoorbeeld niet std dev 2 maar stddev 3 moet hebben om van een sterke kans op een bounce te kunnen spreken. Licht OS is dus niet genoeg in deze

 3. Je bent wat gematigd Gökhan, in mijn optiek (en gezien de beweging in 2020) lijkt het meer op : https://youtu.be/gEPmA3USJdI (helemaal afluisteren !).
  Greetzzz !!

 4. Gökhan Erem says:

  😈 Ik denk dat ik je zag in het publiek Gijs, Zwarte Cross 1999? 🙂

 5. Helaas…. Dit was RiverPlate (Arg) 2009 !

Geef een reactie