EUR/USD: Richting!

“Zal zij dit eeuwig blijven doen? Nee, uiteraard niet.” De vraag had betrekking op de zijwaartse beweging waarin EUR/USD de achterliggende dagen gevangen zat. Het wachten is beloond. De koers heeft een Richting gekozen.

EUR/USD-IntraDagGrafiek

Met kracht en overtuiging heeft EUR/USD gisteren de zone 1.1640 – 1.1665 achter zich weten te laten. Met deze ontwikkeling stapt zij uit de horizontale fase waarbinnen zij enkele dagen gevangen zat. In de indicator is de stap ondersteund met een doorbraak van de horizontale weerstandlijn alsook een voorzichtig eerste OB-notering.

De theorie stelt nu dat de oude obstakel-zone als steun dient te gaan fungeren. Dit impliceert een eerst vangnet in de hierboven benoemde zone. In de dag-grafiek staat wederom de horizontale trendlijn op 1.1750 ingetekend. Deze komt in de plaats van de halve cirkels. Wel staat nog de NR ingetekend. Deze is immers nog niet geheel teniet gedaan. Met het afgeven van respectievelijk 1.1640 – 1.1665 en 1.1750 lijkt het volgende speelveld voor EUR/USD weer bepaald.

In de week-grafiek staat ook nog steeds het hoofd-schouder patroon ingetekend. In achterliggende DD’s is reeds meerdere keren opgemerkt dat dit patroon zeker niet de schoonheidsprijs verdient. Het gegeven dat de eerste gemiddelde lijn in deze koersgrafiek onder druk staat en dat de horizontale weerstandlijn in de RSI onder druk staat, zorgt er natuurlijk voor dat dit patroon steeds verder begint te wankelen. Want de oplettende lezer heeft natuurlijk opgemerkt dat in de dag-grafiek de gemiddelde lijnen sterk convergeren en dat nog maar slechts een klein zetje nodig is om kort boven lang te laten kruisen. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid gaan plaatsvinden als de koers boven de aangehaalde 1.1750 uitstijgt. Dezelfde 1.1750 kan in de dag-grafiek namelijk ook gezien worden als de neklijn van een potentieel omgekeerd hoofd schouder patroon. Maar de recente geschiedenis heeft wederom geleerd dat een patroon pas een patroon is als de triggerlijn (= lees 1.1750) wordt overwonnen.

Voor nu dus een nieuwe bandbreedte zoals hierboven benoemd. Wordt Vervolgd!

EUR/USD-DagGrafiek

EUR/USD-WeekGrafiek

4 reacties op “EUR/USD: Richting!”

 1. bruun says:

  Beste Bert,

  Gaan we de 1.1665 nogmaals testen of zakken we weer door.
  De M30 is OS onder de 1.1657.
  De weerstand 1.1720 is ook een oude bekende.

  Gr.
  Bruun

 2. floriaantje says:

  Beste Bruun,
  Ben zojuist op 1,1667 long ingestapt om weer eens te “stuiteren” richting 1,1720-1,1750
  range. De SL staat wel op 1,1657.
  Prettig Weekend (!)
  MVG.,
  Bert

 3. bruun says:

  Beste Bert,

  M30 net niet OS 30.04 .

  GJ Bedankt voor uw DD’s!

  Ik wens u allen een prettig weekend!

  Gr.
  Bruun

 4. bruun says:

  Beste Bert,

  Daalt wel snel afgelopen uur.
  Ik had nog een positie open staan op 1.1595 met SL 1.1755 en TP 1.13

  Prettig weekend!

  Gr.
  Bruun

Geef een reactie