EUR/USD: Reverse

De daling die door Draghi werd ingezet is afgewend en omgekeerd. Zie hier wie de baas is in Valutaland.

We hadden een spike te pakken omdat de banencijfers tegenvielen, zo luidde het commentaar in de markten. De speculatie van een renteverlaging in de VS kreeg vorm, waarna we Draghi aan het woord kregen. Die melde weer dat de EUR rente laag zou blijven waardoor we een tikkie terug deden. Trump had daar kritiek op toen kwam gisteren de Fed. Geen renteverlaging was de conclusie. In de koersen gebeurde dit. Er is een hogere bodem in de intradaggrafieken gemaakt die duidt op de groeiende kans voor het maken van een hogere top. Over een tijdje weten we niet meer wat er allemaal gezegd werd maar is met behoorlijke kans  de neerwaarts trend van de afgelopen maanden in ieder geval afgeremd en misschien wel omgekeerd.

Het vreemde aan deze beweging is wel dat de koersen stijgen en de VG’s daar het zijne van vinden. Die blijven nog neerwaarts gecrossed en duiden op een dalend verloop. Evengoed de intentie lijkt er op dat we op weg zijn om de 1,1350 aan te vallen. Pas daar boven geldt dat we ook een hogere top kunnen maken nadat we een hogere bodem hebben gemaakt. Dat is een teken van een opwaarts trenderende markt. Pas als dat lukt kun je dus focussen op 1,1450.

EUR/USD 180 MinutenGrafiek

technische analyse euro dollar 20 juni 2019 180 min gr

De daggrafiek heeft wel een opwaartse cross van de VG’s te pakken. Die bevestigt wel de mogelijkheid om  een opwaartse beweging te starten na de eerste hogere bodem. Evengoed er is veel werk te verrichten wil dat ontstaan. Bijvoorbeeld dat er wel rentes worden verlaagd in de VS en dat de EUR zone niet mee kan in dat verhaal.

EUR/USD DagGrafiek

technische analyse euro dollar 20 juni 2019 dag gr

Hier is niets aan de hand en focust men nog immer neerwaarts. De RSI bevestigt dit verhaal door onder de 50 te blijven hangen. Nog wel. Waarom nog wel? Niet omdat ik nu kan inzien dat dat gaat veranderen maar omdat we de laatste dagen wel erg vreemde zaken beleven. Als dat doorzet, wie weet. Ik nog niet in ieder geval.

EUR/USD WeekGrafiek

technische analyse euro dollar 20 juni 2019 week gr

Geef een reactie