EUR/USD: Proberen.

Het wil maar niet lukken lijkt wel, het blijkt moeilijker te zijn dan verwacht werd. 1,11 praten we over in dit geval.

Een paar keer proberen is niet genoeg gebleken. Het moest weer opnieuw. Niet langs start en hup direct nog een keer aan de bak. Gisteren stegen koersen tot vlak boven de weerstand zoals gedefinieerd werd door de fibo grid. De 61,8% retracement van de voorgaande daling werpt deze horde op momenteel. Na de breuk van de dalende weerstand is het nu zaak om de 1,11 te slechten wil er een opwaartse push naar nog hogere koersen met een groter effect mogelijk worden.

De RSI was eerder OB waardoor er een kleine pauze te billijken was, maar nu is het wel tijd zo ongeveer. Bij een volgende stijging dienen koersen door de 1,11 heen te stijgen en te blijven ten einde een een OB stand in de RSI te bewerkstelligen. Als dat niet gebeurt vrees ik voor een terugval met een bijbehorende OS stand. Dat zou de focus van een onmiddellijke stijging verleggen naar een neutrale houding. Voor het weekend graag anders wordt het steeds moeilijker en is het vraag of het dan nog gaat lukken.

EUR/USD 180 Minuten Grafiek

technische analyse Euro Dollar 5 december 2019 180 min grafiek

Op de daggrafiek zien we dat de correctieve beweging zoals gevat in de rechter ellips meer en meer af begint te wijken van het verloop in de linker oranje arcering. Dit kan nog als een kleine verstoring genoteerd worden indien er voor het weekend een aanval op de 1,10 wordt gestart. Anders houdt de correctie aan, langer dan leuk is voor de trendvolgers in neerwaartse zin.

EUR/USD DagGrafiek

technische analyse Euro Dollar 5 december 2019 dag grafiek

Op de weekgrafiek wordt nog niet gereageerd op de schermutselingen tussen pakweg 1,10 en 1,11. Dat is teveel priegelwerk om aandacht te krijgen van langere termijn beleggers.

EUR/USD WeekGrafiek

technische analyse Euro Dollar 5 december 2019 week grafiek

5 reacties op “EUR/USD: Proberen.”

 1. wh.giesen says:

  Hoi Gokhan in 1 van de laatste zinnen staat net ipv niet en is ipv ik, gaarne ff aanpassen anders is het erg verwarrend.

  mvg

 2. Gökhan Erem says:

  Hi WH ik zie niet wat je bedoelt. Wil je me nog iets duidelijker wijzen op wat je bedoelt? Misschien keek je naar een draft? ( echt ik heb niets aangepast, 🙂 )

 3. wh.giesen says:

  Hoi Gokhan, lesje begrijpend lezen, in de 1 na laatste zin van die grote lap tekst.

  mvg

 4. wh.giesen says:

  Excuus, het is de 2 na laatste zin zie ik.

  mvg

 5. Gökhan Erem says:

  Ah ik zie het! Dank voor het meekijken. (Blijft mensenwerk 😁)

Geef een reactie